StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

IZBORNA SKUPŠTINA Jugaši imaju novog predsjednika

12. rujna 2017. - 22:26

Tomislav Dumančić novi je predsjednik Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranja. Dojučerašnji dopredsjednik kluba naslijedio je na poziciji prvog čovjeka najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba Lukšu Jakobušića, koji je kormilo preuzeo krajem 2013. godine. Jakobušićev mandat pamtit će se po sezoni 2015./16. kada je osvojeno svih pet trofeja. Marko Bijač i ekipa podigli su trofeje pobjednika Kup Hrvatske, Regionalne lige, prvaka Hrvatske, prvaka Europe i pobjednika europskog Superkupa. Iduće (prošle) sezone obranili su tri naslova, igrali finale Eurolige. Ukupno su igrali u devet finala za redom. Osvojili osam trofeja u nizu. 

- Pomagali smo one kojima je najpotrebnije (humanitarne akcije). Zatim, osim povezanosti publike s nama i nas s publikom, povezali smo se i s ostalim dubrovačkim klubovima. Išli smo i po kupalištima gdje su naši igrači počeli plivati. Družili se, ne samo igrači između sebe s trenerima, već su bili skupa sa suprugama i djecom, djevojkama - kroz slike podnio je izvještaj o radu Jakobušić. Podsjetio na snimanje kalendara (Jugovog te kalendara splitskog Hajduka na kojem su skupa s 'Bilima' Jugaši), na rad s najmlađima, na turnir Tomo Udovičić zbog kojeg je posebno istaknuo Srđana Gavranića, Miha Katičića i Tomislava Dumančića kao najzaslužnije za uspjeh najmasovnijeg turnira za mlađe uzraste. Potom na televizijske emisije u kojima su glavni junaci bili Jugovi igrači, zatim igrače Juga u reprezentaciji, zahvalio se sponzorima...

- Ova skupina ljudi na slici da više nikad ništa ne napravi, puno je napravila - naglasio je Jakobušić kad je prikazao sliku iz Budimpešte snimljenu 4. lipnja 2016. godine: Vaterpolski klub Jug CO prvak Europe. 

Posebno se zaustavio na slici koja je nastala prije nek dan: prijem kod pape u Rimu. 

Uprava je bila jedinstvena, naglasio je Jakobušić. Na kraju se posebno zahvalio nekolicini. Spomenuo Ognjena Kržića, Vjekoslava Kobešćaka, Željana Konsua, zatim igrače, koji su igrali zadnje dvije sezone, svoju obitelji te navijače.

- Hvala vam još jednom i vidimo se na tribinama - zaključio je svoj mandat Jakobušić, koji će i dalje biti u najužem vodstvu kluba.

Izbornoj skupštini nazočili su gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća grada Dubrovnika Marko Porebica te predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović. 

- Čestitam vam na svim uspjesima u posljednje vrijeme. Hvala vam na tome. Čestitke i dosadašnjem predsjedniku, koji je nakon prve dvije sušne godine postao najuspješniji predsjednik - istaknuo je Franković. Dodao kako će Grad Dubrovnik pomoći kao i uvijek Jugu. Pozvao tvrtke da pomognu dubrovačkom sportu. Otkrio je Franković kako je prije neki dan dobio prijedlog da se Dubrovnik kandidira za europski grad sporta 2018. godine. 

- Bilo bi me sram kandidirati se s obzirom kakva je situacija sa sportskom infrastrukturom - naglasio je Franković najavivši kako je to jedan od glavnih zadataka u idućem razdoblju. 

NA SLICI Ognjen Kržić, Lukša Jakobušić i Tomislav Dumančić za vrijeme polufinala Final Six-a Eurolige 2016. godine u Budimpešti kada je Jug CO poveo protiv tada aktualnog prvaka Europe PRO Recca sa 4 razlike...

Kržić: Sve naše pobjede
Sportski direktor Ognjen Kržić je podnio izvješće o postignutim rezultaima u protekle dvije godine. Naglasio kako je prva momčad osvajala trofeje, zatim kako su se stvorili igrači za reprezentaciju, a u mlađim uzrastima isto tako igrači za prvu momčad.

Nabrojio sve velike pobjede, svih pet osvojenih natjecanja u sezoni 2015./16., a posebno istaknuo kako je osvojen prvi put izvan Dubrovnika naslov prvaka Europe, i to usred Budimpešte, u hramu vaterpola na Margaritinom otoku. 

Isto tako i rezultate u sezoni 2016./17. kada su osvojena tri trofeja, a u Euroligi se igralo u finalu. Plus, mlađi uzrasti su osvajači trofeja Toni Nardelli, koji HVS dodjeljuje klubu koji je najuspješniji u prvenstvu i kupu uzevši sve mlađe uzraste.

Plus, minus 8 milijuna kuna
Prihodi su bili malo iznad 8 milijuna kuna, a rashodi su pratili prihode - istaknuto je u financijskom izvješću.

Tri nova igrača, tri dopredsjednika...
Zahvalio bih se Lukši Jakobušiću na protekle četiri godine u koje je napravio i mnogo toga što se ne vidi - istaknuo je novi predsjednik te u ime kluba poklonio svom prethodniku sliku Lukše Peka.

- Hvala vam za ukazanu čast, biti prvi među jednakima u Upravi - rekao je nakon izbora novi Jugov predsjednik Tomislav Dumančić te pozdravio nove igrače Juga: Luku Lozinu, Viktora Rašovića i Vincenza Renzuta.

U iduće dvije godine tri su dopredsjednika: Željan Konsuo, Lukša Jakobušić i Pero Kulaš. Na čelu Nadzornog odbora bit će Duško Vladović Relja, a Dubravko Cota na čelu Savjeta bivših predsjednika.

24. travanj 2024 11:03