StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Vukojević zaključao vrata te Hrvatska od 4:7 stigla do 10:7,ali... Odlučuje zadnje kolo

12. rujna 2017. - 00:22

Stižu pohvale sa svih strana na račun vratara hrvatske reprezentacije, Dubrovčanina Antonia Vukojevića. Hrvatska je u derbiju skupine 'A' odigrala 10:10 protiv Mađarske na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje se igra na Malti. Pobjeda nam je donosila prvo mjesto i izravan plasman u četvrtfinale. Ovako će odlučivati zadnje kolo u kojem naši igraju s Ukrajinom, koja je najslabija reprezentacija skupine, a Mađarska protiv Crne Gore. Hrvatska je na startu dobila Crnu Goru sa četiri razlike, a Mađarska s deset Ukrajinu.

Vukojević je protiv Mađarske bio odličan. Zaključao je naša vrata nakon što je Mađarska povela sa 7:4 tri minute prije kraja treće četvrtine. Napravili smo nakon toga 6:0. Posljednji, deseti pogodak Hrvatska je postigla 87 sekundi prije kraja. Činilo se kako ima nedostižnu prednost. Međutim, u samo 61 sekundu primila je tri pogotka i Mađari su ostali u igri za prvo mjesto u skupini.

Kristijan Čulina je s 5 pogodaka bio prvi strijelac Hrvatske u 13:9 uspjehu protiv Crne Gore, a sad su Jakom Markić, Toni Šperada i Silvio Alberto Poropat s po dva pogotka bili prvi strijelci naše reprezentacije protiv Mađara. Čulina je u 2. kolu postigao jedan pogodak, i to iz peterca. Jedan pogodak je postigao još jedan Jugaš u reprezentaciji, Filip Kržić te Branimir Herceg i Luka Bajić. Igrao je protiv Mađara i četvrti Jugaš u reprezentaciji, Petar Pejić.

Crna Gora je dobila Ukrajinu s 9:4. U utorak, 12. rujna, prvo u skupini 'A' igraju Hrvatska i Ukrajina (11.30 sati), a tek onda Mađarska i Crna Gora (17.30 sati).

Nakon što je na startu EP-a sudio ogled između Španjolske i Rumunjske, Dubrovčanin sa splitskom adresom, Robert Tiozzo, drugog dana EP-a sudio je utakmicu u kojoj je Turska s 10:6 dobila Slovačku.

25. travanj 2024 06:41