StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Hrvatska krenula pobjedom, Čulina potopio Crnu Goru

Piše PSD.
10. rujna 2017. - 20:48

Pobjedom je počela Hrvatska nastup na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje se do nedjelje, 17. rujna, igra u glavnom gradu Malte, Valetti. U 1. kolu skupine 'A' dobila je Crnu Goru s 13:9 (4:2, 3:1, 3:4, 3:2), dok je u drugoj utakmici naše skupine Mađarska s 11:1 bila bolja od Ukrajine.

U sastavu reprezentacije Hrvatske, koju vodi izbornik Damir Vincek, nastupaju četvorica igrača Jug Croatia osiguranja: vratar Antonio Vukojević te Petar Pejić, Filip Kržić i Kristijan Čulina, koji je bio naš najbolji strijelac protiv Crne Gore s pet pogodaka. Vukojević je prvi vratar.

Hrvatska je nakon 0:1 i 1:2 povela s 5:2, imala i 8:3. Crna Gora je stigla pred kraj treće četvrtine na dva pogotka zaostatka (9:7) nakon čega je četvrti put mrežu Crnogoraca pogodio Čulina za 10:7. To je bio rezultat s kojima se ušlo u posljednju četvrtinu u kojoj je naša reprezentacija imala plus četiri u tri navrata: 11:7, 12:8 te konačnih 13:9.

Osim Jugaša boje naše reprezentacije na EP-su brane još: Jakov Markić, Goran Solje, Tin Brubnjak, Branimir Herceg, Luka Bajić, Toni Šparada, Jerko Penava, Silvio Alberto Poropat i Marko Miškić. U stožeru su uz izbornika i Robert Sappe, Neven Kovačević i fizioterapeut Damir Luketić.

Naši u ponedjeljak, 11. rujna, igraju u 2. kolu s Mađarima (15 sati), a nastup u skupini zaključi će u utorak, 12. rujna, protiv Ukrajinaca (11.15 sati). Prvo mjesto u skupini vodi izravno u četvrtfinale u kojem će suparnik biti bolji iz ogleda osmine finala u kojem se sastaju drugoplasirani iz skupine 'D' i trećeplasirani iz skupine 'B'. Drugoplasirani iz naše skupine u osmini finala igra s trećeplasiranim iz skupine 'C', a trećeplasiranog iz naše skupine u osmini finala čeka drugoplasiranim iz skupine 'C' u kojoj su Srbija, Gruzija, Malta i Francuska. U skupini 'B' su Italija, Njemačka, Španjolska i Rumunjska, a u skupini 'D' Grčka, Slovačka, Rusija i Turska

T.V.

Sudi Tiozzo
Robert Tiozzo sudi na Europskom prvenstvu na Malti. Njegovo treće veliko natjecanje za mlađe uzraste. Dubrovčanin sa splitskom adresom prvog dana prvenstva dijelio je pravdu na utakmici u kojoj je Španjolska s 21:7 dobila Rumunjsku. 

25. travanj 2024 03:19