StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI PRIJELAZNI ROK

TALIJANI I SRBI UGLAS 'Prvi put naš reprezentativac u Jugu!'

29. kolovoza 2017. - 18:28

Nakon što je Ognjen Kržić, sportski direktor Jug Croatia osiguranja za talijanske medije potvrdio dolazak Vincenza Renzuta, prvi talijanski reprezentativac u povijesti koji će zaigrati za dubrovački klub, učinio je isto. Renzuto je u izjavi za Gazzetta dello Sport, koju prenosi WDW (Waterpolo Development World), istaknuo kako je prevagnula činjenica da Jug CO igra Ligu prvaka.

- Posillipo se bori napraviti temelje za povratak u vrh, ali ja bih radije igrao Ligu prvaka. Ovo mi je velika prilika. To je kao da nogometaš ode u Real Madrid. Tamo je vaterpolo svetinja. Za godinu dana odlučit ću ostati ili ne, a ionako nisam ništa za budućnost dogovorio ni s jednim talijanskim klubom – rekao je Renzuto.

Posljednja rečenica se odnosi na natpise kako je 24-godišnji Renzuto već dogovorio dolazak u Bresciju u ljeto 2018. godine, tj. kako će dojučerašnji igrač Posillipa u Gružu biti samo jednu sezonu.

Isto tako, kako su se talijanski mediji raspisali o dolasku svog reprezentativca u Jug CO, zadnjih dana rade i srpski mediji. Ističu: Viktor Rašović će biti prvi reprezentativac Srbije u dubrovačkom klubu. Posljednje dvije sezone Viktor Rašović je igrao za Barcelonetu iz koje je u Jug CO stigao i centar, Splićanin Luka Lozina. Barceloneta je u svoje redove vratila iz Jug CO Felipe Perronea i Josipa Vrlića.

Jug CO su još napustili Pavo Marković, koji karijeru nastavlja u zagrebačkoj Mladosti, zatim Paulo Obradović, koji će igrati ubuduće za grčkog prvaka, Olympiacos. Zatim, vratar Toni Popadić je ustupljen španjolskom Mediterraneiju, a Jacob Merčep je otišao na školovanje u SAD. 

Viktor Rašović, koji je na SP-u u Budimpešti osvojio broncu (njegov debi na SP-u), bogatiji je sad za novu medalju. Sa studentskom reprezentacijom Srbije, koju vodi također Dejan Savić, izborio je finale na 29. Univerzijadi, koja se održava u Kineskom Tajpehu (Srbija i Rusija su u finalu, koje se igra u srijedu, 30. kolovoza). Srpski mediji, naslov u Sportskom žurnalu: 'Konačno Srbin u Jugu: Rašović pojačao dubrovački tim', navode kako će njihov reprezentativac ugovor s hrvatskim i regionalnim prvakom, te europskim doprvakom, potpisati nakon povratka s Univerzijade. 

25. travanj 2024 08:54