Sport Vaterpolo

VATERPOLO

HRVATSKA U FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA DO 20 GODINA Jacob i Nikola imaju medalju!

VATERPOLO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se finale Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje se igra u Beogradu. Dobila je u polufinalu Mađarsku sa 6:4 (3:2, 1:0, 0:2, 2:0) te osigurala medalju U sastavu naše reprezentacije su i dvojica Dubrovčana, Jugaši Jacob Merčep i Nikola Pavličević.

Antonio Duždević i Rino Burić su s dva pogotka bili prvi strijelci Hrvatske protiv Mađarske, dok su po jednom mrežu suparnika pogađali Franko Lazić i Lovro Poparić. Mađarska je vodila s 1:0 i 2:1, a potom naši 18 i pol minuta nisu primili pogodak. U tom periodu postigli su tri pogotka te na poluvremenu imali vodstvo 4:2. U posljednjoj minuti treće četvrtine dva pogotka Mađarske za izjednačenje 4:4. Naši bez pogotka više od 15 minuta nakon čega Rino Burić dvije minute i 22 sekunde pogađa s igračem više. Isti igrač je 48 sekundi, opet s igračem više, zakucao za konačnih 6:4. Hrvatska je odlično odigrala obranu. Ne samo proiv Mađara u polufinalu. U svim utakmicama na SP-u to joj je bilo na prvom mjestu.

Hrvatska će u finalu, u nedjelju, 13. kolovoza s počekom u 20 sati, igrati protiv Grčke, koja je s 9:8 dobila domaćina, Srbiju.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije