Sport Vaterpolo

34. PRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU

DIVLJA LIGA NA PORPORELI Hoće li prvak i doprvak izboriti polufinale?

34. PRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU

Prvi je četvrtfinalni dan 34. Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu. Od 16.45 sati ove nedjelje, 6. kolovoza, na Porporeli igraju Elita, branitelj naslova i pobjednik skupine 'A' te Kokoti, drugoplasirana momčad skupine 'B'. Potom, u drugom četvrtfinalu Kolorina, koja je bila druga u skupini 'A', igra za polufinale s doprvakom, FUN H2O Mlini, pobjednikom skupine 'B'.

Elita je prošle godine ostvarila najveći uspjeh. Prvi put osvojila naslov prvaka. Drugi put je igrala u finalu. Prvo je izgubila 2001. godine. Kokoti su najveći uspjeh ostvarili prije dvije godine kad su igrali polufinale te zauzeli na kraju četvrto mjesto. FUN H2O Mlini je bio prvak 2014. te još dva puta u finalu (2013. i 2016.). Kolorina je prvi put u Divljoj ligi zaigrala 1997. godine. Prvi put je u četvrtfinalu.

Druga dva četvrtfinala igraju se također na Porporeli, i to u ponedjeljak, 7. kolovoza. U 16.45 sati susret počinju Turčin Danče i Palace, a u posljednjem četvrtfinalu, od 17.45 sati, sastaju se Kamen mali i Češke banje. Turčin Danče je prvi put u četvrfinalu. Bio je pobjednik skupine 'C'. Palace, koji je zauzeo drugo mjesto u skupini 'D', najveći uspjeh je ostvario 2006. kada je bio prvak. Kamen mali je bio prvak dva puta, 2013. i 2015. godine. Češke banje su opet u četvrtfinalu, a to im je najveći uspjeh.

Polufinala se igraju u srijedu, 9. kolovoza, na Dančama. Pobjednik Elita - Kokoti igra protiv pobjednika Kamen mali - Češke banje, a pobjednik FUN H2O Mlini - Kolorina protiv pobjednika Turčin Danče - Palace. Finalni dan je u ponedjeljak, 14. kolovoza u Portu.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije