StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

BRAVO MLAĐI KADETI KAPEKA I JUGA Kup je naš!

30. srpnja 2017. - 11:43

KPK i Jug Croatia osiguranje igrat će u finalu završnog turnira Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe kadete, koje se igra na zagrebačkoj Šalati. KPK je u polufinalu s 11:10 dobio splitski Jadran, dok je Jug CO nadigrao Mornara BS sa čak 19:5.

Korčulani su u polufinalu izbacili Jadran, pobjednika skupine 'A'. Briljirao je Marijan Duhović (na slici) sa čak sedam pogodaka. Jadran je polufinale otvorio vodstvom 5:0, vodio sa 6:2 i 7:3. Potom 4:0 KPK. Nakon što su Splićani poveli s 8:7, KPK vodi prvi put (9:8). Nakon toga 2:0 Jadrana, koji je minutu i 22 sekunde prije kraja opet bio u plusu (10:9). Taj rezultat je bio 42 sekunde do kraja kada je Duhović izjednačio na 10:10, a nakon što Jadran nije iskoristio napad, Domagoj Čale je izborio igrača više 10 sekundi prije kraja, a tri sekunde poslije Marin Čumbelić postigao pogodak za slavlje malih Korčulana.

Osim Duhovića mrežu Jadrana su tresli Toni Mozara dva puta te po jednom Viktor Antunović i Marin Čumbelić. Pod vodstvom Marjana Kosovića finale su izborili još Robert Fiorenini, Igor Krstulović, Roko Krkeljaš, Iva Fabris, Paula Batinović, Marko Filippi, Danijel Caktaš, Domagoj Čale, Zrinka Fabris i Jakov Bakarić.

U drugom polufinalu je igrao Jug CO. Mornar BS nije imao izgleda. Na kraju 14 razlike za momčad Aljoše Lončarića. Marin Miloslavić je postigao pet pogodaka, Vlaho Pavlić tri, Anonio Zadro, Josip Tolja i Ivan Majčica po dva te po jedan Dominik Lončarić, Luka Bjelopera i Patrik Kolak. Još su igrali Maro Šimunović, Ivan Begić, Šime Šimunović, Fran Garvan, Dominik Dumančić i Nikša Brzica.

Finale se igra u nedjelju, 30. srpnja u 12.30 sati.

19. travanj 2024 01:26