StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM PRVENSTVU U VATERPOLU

SANDRO SUKNO 'Prst je izdržao. Svi smo sve izdržali i zato smo najbolji!'

Piše PSD.
30. srpnja 2017. - 12:46

BUDIMPEŠTA Tekst i slika: Tonči Vlašić

Ukrali smo osmijeh Mađarima. Priznao je Viktor Nagy, mađarski vratar. Mađarski izbornik Tamas Marcz je konferenciju za novinare počeo čestitkom našima: Bili su odlični, pogotovo u završnici prvenstva. Četvrtfinale, polufinale i finale su odigrali sjajno.

Mađarska je silno željela pobijediti u svom domu. Nije uspjela. Opet Marcz: Hrvatska je baš bila sjajna.

Damir Luketić, fizioterapeut hrvatske reprezentacije je stajao uz rub bazena. Držao je u ruci mobitel. Snimao sve oko sebe, a do njega svi ljudi bez kojih je nezamisliva hrvatska reprezentacija. Izbornik Ivica Tucak, pomoćnik Mile Smodlaka, Pero Kuterovac, dr. Boris Labar, Renato Živković… predsjednik Predrag Sloboda, Perica Bukić, Milivoj Bebić… na postolju trinaest veličanstvenih. Hramom vaterpola čula se Lijepa naša. Svi su pjevali. Uživali. Bili ponosni. O, itekako.

Pjevali su skupa s dvije, tri stotine naših navijača, koliko je imalo sreću naći mjesto na tribinama na kojima je bio i Ratko Rudić. Podigao je palac gore. Palac gore za Hrvatsku! Do njega je sijao od sreće Goran Sukno, koji je pod vodstvom Rudića osvojio olimpijsko zlato i naslov svjetskog prvaka. Sad je isto uspio u njegov sin Sandro. Čudesan. Sjajan.

- O kako smo odigrali dobar turnir. Da, rasli smo iz utakmice u utakmicu Bili smo svi kao jedan. Prava momčad. To istaknite. Momčad – rekao je Sukno. Okružili su ga novinari. Jedva je došao do zraka. Oko vrata zlatna medalja.

- Mađarskoj je bilo teško igrati. Pritisak jer su igrali kod kuće, ali i mi im nismo dozvolili da razviju igru. Dominirali smo. Upali smo malo u probleme u napadu, ali smo zasluženo osvojili naslov. Nas trinaest je ovo izdržalo sa stožerom. Bio je ovo najteži turnir, a kad je tako, onda su ti najveća podrška tvoji najbliži. Ponosan sam. Prst je izdržao (zbog ozlijede je bio upitan njegov nasup na SP-u). Svi smo sve izdržali i zato smo najbolji – istaknuo je naš kapetan Sandro Sukno.

20. travanj 2024 13:08