StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

MLAĐE KADETSKI KUP HRVATSKE Korčulani gurnuli Juga na prvo mjesto u skupini, ali i sebe u polufinale

29. srpnja 2017. - 01:09

Jug CO je pobjednik skupine 'B' te će u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe kadete na zagrebačkoj Šalati igrati protiv Mornara BS, drugoplasiranog sastava 'A' skupine, dok je KPK zauzeo drugo mjesto i skupini 'B' te će se i on boriti za finale, i to protiv splitskog Jadrana, pobjednika skupine 'A'.

U skupini 'B' su na kraju tri sastava imala po dvije pobjede i jedan poraz. U krugu: Jug CO, Primorje EB i KPK - svatko je jednu dobio, a jednu izgubio te se gledala prvo međusobna pogodak razlika. Jugaši su tukli KPK sa 4 razlike, a izgubili od Primorja EB s dva. KPK je dobio Primorje EB s tri pogotka razlike. Jugaši na kraju plus dva, a Primorje EB i KPK po minus jedan. I onda, budući su KPK i Primorje EB bili isti, gledalo se tko je postigao više pogodaka, a tu je KPK za pogodak bio uspješniji od Primorja EB. 

U zadnjem kolu KPK – Primorje EB 9:6 (3:2, 1:3, 2:0, 3:1). Pogotke za korčulanski sastav su postigli: Marijan Duhović, Toni Mozara, Viktor Antunović i Domagoj Čale po dva te jedan Zrinka Fabris. Kapekaši su poveli s 9:6 minutu i 9 sekundi prije kraja.

Jug CO – Medveščak 23:4 (6:1, 7:0, 5:2, 5:1). Jure Jarak s pet pogodaka bio je prvi strijelac Jug CO za kojeg su po četiri pogotka postigli Patrik Kolak i Josip Tolja, po dva Antonio Zadro. Šime Šimunović, Vlaho Pavlić i Dominik Dumančić te po jedan Ivan Majčica i Ivan Begić.

Polufinala su na rasporedu u subotu, 29. srpnja, a turnir završava u nedjelju, 30. srpnja.
 

24. travanj 2024 23:16