StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKO PRVENSTVO Nije Hrvatska - Amerika: naši razmontirali Japan te otišli u četvrtfinale!

21. srpnja 2017. - 17:02

Svakog čuda za tri dana dosta. U ovom slučaju ono nije trajalo niti dva dana. Toliko je prošlo od čudesne 15:7 pobjede Japana protiv SAD-a nakon koje su čak bili s našom reprezentacijom u igri za prvo mjesto u skupini 'D' te izravan plasman u četvrtfinale 17. Svjetskog prvenstva, kojem je domaćin Budimpešta.

Hrvatskoj je za prvo mjesto protiv Japana igrao i neodlučan rezultat. Međutim, Hrvatska nije SAD, koje nisu imali odgovor na čudnu igru Japana te je već u prvoj četvrtini bilo jasno kako se novo čudo neće dogoditi.

Naši su  sa 16:6 razmontirali Japance. Dobili prvu četvrtinu s 5:1, u drugoj vodili s 10:2. Kraj druge i početak treće četvrtine bili su jedini trenuci kada je Japan došao do zraka Čak su postigli tri pogotka u nizu. Ali, to je bilo sve što su im naši dozvolili. Početkom posljednje četvrtine Hrvatska je prvi put stigla do dvoznamenkaste prednosti (15:5), imala i 11 viška (16:5).

Naši su u četvrtfinalu te čekaju. Italija ili Mađarska, jedne od te dvije reprezentacije bi po prognozama trebala biti suparnik Sandru Suknu i ekipi u utorak, 25. srpnja u borbi za polufinale. Hrvatska je prvim mjestom u skupini 'D' osigurala četiri dana da se u miru spremi za najvažniju utakmicu na velikom natjecanju. 

Hrvatska – Japan 16:6
BUDIMPEŠTA
Plivalište Alfred Hajós na Margaritinom otoku. Gledatelja 500. Suci:  Flahive (Australija) i Mercier (Francuska).
HRVATSKA: Bijač (11 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar (3), Joković (3), Buljubašić (1), Vukičević (1), Bušlje (1), Sukno (3), Krapić, Šetka, Garcia (1), Marcelić. Izbornik: Mile Smodlaka.
JAPAN: Tanamura (5 obrana), Adachi, Kawamoto, Shiga, Yoshida (1), Iida (1), Shimizu, Takata, Arai, Inaba (1), Okawa (2), Araki, Fukushima. Izbornik: Yoji Omoto.
Igrač više: Hrvatska 7/7, Japan 8/1
Peterci: Japan 1/0
Četvrtine: 5:1, 5:3, 4:1, 2:1.

25. travanj 2024 09:09