StoryEditorOCM
Vaterpolo34. PRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU

ŽDRIJEB DIVLJE LIGE Jedni su skakali od sreće, a drugima je pao mrak na oči

Piše PSD.
14. srpnja 2017. - 23:21

Svi su se bili prijavili na vrijeme, ali ne i Penatur. Ali, u 'sudačkoj nadoknadi' i on je poslao popis igrača te poruku: Ne bi bilo lijepo bez nas. Ne bi, to stoji. Penatur svoju povijest piše više od 90 godina. Bio je prvi suparnik Jugu u prvoj utakmici u povijesti najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba. Izgubio je tu utakmicu nakon čega je Jug počeo igrati državna prvenstva i osvajati trofeje, a Penatur nastavio druženje s loptom po dubrovačkim kupalištima.

Uglavnom, svih osam najboljih od prošlog ljeta Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, popularne Divlje lige, prijavila su se za nastup ove godine. Oktet najboljih (Elita, FUN H20 Mlini, Penatur, Kamen Mali, Kokoti, Češke banje, Lozica i Crvene stijene Orašac) ima osigurano mjesto u glavnom turniru. Ostali, njih osamnaest,  igrat će kvalifikacije za osam preostalih mjesta u glavnom turniru. Kao i svake godine, tako i ove, s nestrpljenjem se iščekivao ždrijeb. Tko će protiv koga? Jedni su skakali od sreće nakon ždrijeba: 'Dobra skupina. Prolazimo!' - čulo se. Drugima je pao mrak na oči.

'Krivci' za dobro ili loše se znaju: kuglice su do spomenika Marina Držića izvlačili župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, te trofejna judašica Ivana Šutalo, isto tako jedan od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista Paulo Obradović i legenda hrvatskog automobilizma Dubravko Čikor.

Kvalifikacije počinju u nedjelju, 16. srpnja na Dančama. Otvaraju ih Luka Čilipi i Batahovina u 16.15 sati. Glavni turnir kreće 28. ili 29. srpnja. Finale bi nakon četiri tjedna igre na devet prijavljenih kupališta trebalo biti u Portu 12. ili 13. kolovoza. Momčad Elite brani naslov. Ostali sanjaju za mjesec dana zauzeti njeno mjesto. 

20. travanj 2024 06:42