StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI PRIJELAZNI ROK

TOPOVNJAČA DIGLA SIDRO Paulo Obradović potpisao za Olympiacos: 'Idem, da bih se opet vratio!'

12. srpnja 2017. - 21:06

Paulo Obradović je potpisao za Oliympiacos. Seli u redove grčkog prvaka. Odlazi četvrti put iz Juga. Prvi put nije išao daleko. Kalio se u Gusaru iz Mlina, bio je i u šibenskom Solarisu. Ovo je drugi put kako odlazi kao itekako važna karika Jugove momčadi. Prvi put se to dogodilo u ljeto 2012. kada je prešao u redove u tom trenutku najvećeg Jugovog rivala, Primorja EB.

Obradović se vratio iz Rijeke prije tri godine. U zadnje dvije sezone bio je jedan od ponajboljih igrača momčadi koja je potpisala najveće uspjehe u devedeset i četiri godine kluba. I sad, nakon što su otišli Felipe Perrone i Josip Vrlić, točnije, nakon što su se vratili u Barcelonetu, zatim Pavo Marković preselio u Mladost, i Obradović diže sidro, i to ide u klub kojem je s Jugom zagorčao život na kraju zadnje dvije sezone, pobjeđivao ga na Final Six-u Eurolige u Budimpešti (2015. U finalu, ove godine u četvrtfinalu).

- Idem da bih se opet vratio. Jednostavno, Jug nije financijski mogao pratiti ponudu Olympiacosa, i to je razlog zbog čega sam se dogovorio s grčkim prvakom. Potpisao sam ugovor na godinu dana s mogućnošću produženja za još godinu dana – rekao je Paulo Obradović, koji će u Olympiacosu zaigrati s kumom Androm Bušljom te Splićaninom Josipom Pavićem.

Pružio je ruku svima na odlasku iz Gruža.

- Ha, još nisam otišao. I dalje treniram s Jugom, i tako će biti do rujna. Ovaj put će odlazak iz Grada biti drugačiji nego kad sam išao u Rijeku. Sa mnom će moja obitelj.

Paulo Obradović je debi za prvu momčad Juga imao 2003. godine, i to u finalu. Jug je u trećoj utakmici finalne serije na tri pobjede dobio Mladost te poveo u finalu na tri pobjede s 2:1. Zadnju utakmicu opet je odigrao u finalu, i to Final Six-a Eurolige protiv Szolnokija.

- Debi sam imao kad Frano Karač zbog ozljede prsta nije mogao igrati te je Veselin Đuho, koji je tada bio trener, a Emil Nikolić je bio pomoćnik, uvrstio mene u sastav. Čak sam i igrao minutu. Dobili smo tu utakmicu, ali nismo iduće dvije te je Mladost uzela naslov.

Iako je zadnju utakmicu s Jugom izgubio, Szolnoki je osvojio naslov prvaka Europe, Obradović ističe kako odlazi kao pobjednik.

- Za nama su dvije fantastične sezone što se tiče rezultata. Osvojeno je osam od devet trofeja. Igrali smo svih devet finala. U sezoni 2015./16. osvajanje svakog trofeja je bilo čudo, a Eurolige čudo nad čudima. U domaćim natjecanjima te Regionalnoj ligi smo imali i dalje jako Primorje, a u Euroligi nismo bili favoriti ni protiv Egera u četvrtfinalu, a kamo li protiv PRO Recca u polufinalu te Olympiacosa u finalu. I neću te zadnje dvije sezone pamtiti samo po rezultatima, već i po jednoj sjajnoj pozitivnoj atmosferi – naglasio je 31-godišnji Obradović.

S hrvatskom reprezentacijom za koju je igrao do 2015. 31-godišnji Obradović je bio europski prvak 2010., olimpijski pobjednik 2012., a uz to je vlasnik četiri medalje sa Svjetskih prvenstava (srebro i tri bronce). Njegovi klupski trofeji se ne mogu izbrojati na prste obje ruke. Najveći uspjeh mu je naslov prvaka Europe s Jugom 2016. godine.

18. travanj 2024 02:28