StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKO PRVENSTVO Tucak odabrao, ali čeka što će doktori reći, može li kapetan ili ne?

Piše PSD.
12. srpnja 2017. - 02:19

Sandro Sukno je obavio posljednji pregled, a hoće li igrati ili ne na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, koje počinje za koji dan, znat će se u četvrtak, 13. srpnja. Istaknuo je to hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Tucak će za potvrditi imena trinaestorice za SP morati pričekati još dva dana.

- U četvrtak 13. srpnja, nakon što dobijemo rezultate medicinskih pretraga Sandra Sukna, odabrat ću konačnih 13 igrača za nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti - istaknuo je Tucak na službenoj stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Tucak je već FINA-i morao prijaviti momčad, na njemu je ime Sandra Sukna, ostali su Marko Bijač, Ivan Marcelić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Antonio Petković, Ivan Krapić, Anđelo Šetka i Javier Garcia Gadea, ali do tehničkog sastanka u Budimpešti dopuštene su izmjene u momčadi.

Sukno se priključio reprezentaciji nakon što je zbog ozljede, koju je zaradio na početku priprema u Americi propustio završni turnir Svjetske lige u Rusiji gdje je reprezentacija osvojila treće mjesto. Čak je počeo raditi i s loptom na posljednjim treninzima te je za očekivati kako Tucak neće morati mijenjati prijavljeni sastav.

Na službenoj stranici Saveza stoji: sve dodatne informacije u svezi nastupa na Svjetskom prvenstvu novinari će dobiti na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 14. srpnja u 13 sati u prostorijama HVS-a u Zagrebu.

Može li Hrvatska nastaviti svoj niz?
Hrvatska je u 'D' skupini Svjetskog prvenstva u Budimpešti sa SAD-om, Rusijom i Japanom. U 1. kolu, u ponedjeljak, 17. srpnja, Hrvatske igra sa SAD-om. S Rusima 19. srpnja, a s Japancima 21. srpnja. Pobjednik skupine izravno će u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija će razigravati za plasman među osam.

U 'A' skupini su Brazil, Crna Gora, Kanada i Kazahstan, u 'B' skupini Australija (koju vodi Elvis Fatović), Italija, Francuska i Mađarska, te u 'C' skupini Grčka, Južna Afrika, Srbija i Španjolska

Srbija brani naslov. Hrvatska je na zadnjem SP-u u Kazanju 2015. bila druga. Hrvatska je prvu medalju na SP-u osvojila 2007. u Melbourneu kada je bila zlatna, i nakon toga se sa svakog SP-a vratila s medaljom (Rim 2009. bronca, Šangaj 2011. bronca, Barcelona 2013. bronca te Kazanjj 2015. srebro). Ukupno ima pet medalja.

18. travanj 2024 15:04