Sport Vaterpolo

VATERPOLO

KADETSKI KUP HRVATSKE U GRUŽU Jugaši u finalu, za naslov sa Zadrom 1952.

VATERPOLO

Kadeti Jug Croatia osiguranja igrat će u finalu završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra u Gružu. Nakon što su u skupini 'B' zauzeli drugo mjesto, u polufinalu su s 10:5 (2:1, 4:1, 2:0, 2:3) dobili splitski Mornar Brodospas, pobjednika skupine 'A'. Za pokal pobjednika igrat će protiv Zadra 1952., koji je u drugom polufinalu s 15:9 dobio splitski Jadran.

U polufinalu protiv Mornar Brodospasa Roberto Radić je s 5 pogodaka bio prvi strijelac Jug CO za kojeg je dva pogotka postigao Josip Tolja, a po jedan Maro Banić, Matej Miloglav i Lovro Borovina. Vratar Ivan Jurišić je imao 7 obrana. Uspjehu momčadi trenera Frana Karača još su doprinijeli Šime Šimunović, Nikola Ljepava, Nedjeljko Ljuban, Zvonimir Perić, Leo Gojan, Hrvoje Zvono, Ivan Kisić i Luka Živalj.

Jug CO i Zadar 1952. su bili suparnici i u finalu završnog turnira prvenstva Hrvatske, koji je ove zime odigran u Zadru.

KPK će igrati na kraju za sedmo mjesto s Medveščakom. U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta Korčulani su poraženi od Primorja EB sa 14:6 (2:4, 6:1, 2:1, 4:0 / strijelci za KPK: Toni Mozara 2, Marijan Duhović, Petar Tedeschi, Franko Fabris i Marin Čumbelić), a Medveščak od Mladosti sa 17:5.
 

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Propovjedaonica i Kraljevstvo nebesko

Propovjedaonica i Kraljevstvo nebesko
Na centralnom reljefu propovjedaonice u franjevačkoj crkvi prikazana je Blažena Djevica Marija kako sjedi na kra...
Propovjedaonica i Kraljevstvo nebesko

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!
Hrvace su odnijele sva tri boda iz Opuzena. Podvornica je 'potonula' na startu drugog dijela prvenstva četiri mi...
TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!