StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKI KUP HRVATSKE Jugaši za broncu, Đuho: Pobijedila je bolja momčad!

2. srpnja 2017. - 00:28

Juniori Jug Croatia osiguranja poraženi su u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra na splitskoj Zenti. Bolji od momčadi trenera Veselina Đuha bio je domaćin, OVK POŠK s 9:4 (2:1, 3:2, 2:1, 2:0). Petar Pejić, Kristijan Čulina, Marko Žuvela i Mavro Farčić su postigli po jedan pogodak za Jug CO. Početkom treće četvrtine Jug CO je postigao četvrti pogodak, stigao na samo pogodak zaostatka, ali do kraja utakmice 4:0 za splitski sastav.

- Pobijedila je bolja momčad. Držali smo se dvije četvrtine, kasnije nismo mogli pratiti ritam POŠK-a, koji ima izvanrednog igrača Zvonimira Butića. Iako je zadatak bio da njega zatvorimo, u tome nismo uspjeli. Postigao je tri pogotka i to nas je poremetilo. Uz njega POŠK ima odličnog centra i odličnog vratara. Možda je rezultat, poraz 9:4, na kraju previsok, ali, ponavljam, pobijedila je bolja momčad – istaknuo je Veselin Đuho.

Finale je prva izborila zagrebačka Mladost, koja je boljim izvođenjem peteraca sa 7:5 dobila riječko Primorje EB. Nakon četiri četvrtine bilo je 3:3 (1:1, 1:1, 1:0, 0:1). Dakle, za broncu će se Jugaši boriti s riječkim sastavom.

- Primorje EB je u polufinalu iznenadilo sve izvanrednom igrom. Iako je u skupini lako izgubilo od POŠK-a, 11:5, protiv Mladosti u polufinalu su odigrali sjajno. Mladost je prošla tek na peterce. I kad se to zna, jasno je kako nas čeka teška utakmica. Rekao sam u najavi polufinala kako protiv domaćina, POŠK-a, moramo odigrati najbolju utakmicu za izboriti finale. Bili smo daleko od toga. Sad je u utakmici za treće mjesto zadatak isti. Ne možemo pobijediti ukoliko ne odigramo najbolju utakmicu – naglasio je Jugov trener.

Utakmica za treće mjesto igra se u nedjelju, 2. lipnja, s početkom u 11.30 sati, dok je finale u 12.45 sati.

18. travanj 2024 08:48