StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKA LIGA Hrvatska pregazila Kazahstan te za finale igra protiv brončanih s Olimpijskih igara

23. lipnja 2017. - 22:36

Hrvatska je u polufinalu završnog turnira Svjetske lige. Očekivano! Prepreka na putu do finala je Italija. Također očekivano. Naši su u četvrtfinalu potopili Kazahstan, a i Italija je bila uvjerljiva protiv Australije (13:5). Italija je bila druga u skupini 'A'. Izvukla se protiv SAD-a, koji je uoči zadnje četvrtine vodio s 5:3. Uspjela je izjednačiti te na peterce izboriti dodatni bod, koji joj je nakon pobjede protiv Kazahstana i poraza od Srbije, budući su protiv te dvije reprezentacije isto prošli i Amerikanci, donio u četvrtfinalu Australiju, a ne domaćina, Rusiju, koja je bila druga u skupini 'B'.

Prvu četvrtinu su olimpijski i svjetski doprvaci dobili sa 6:0, vodili u drugoj s 9:0. Prvi put se lopta u našoj mreži zakoprcala tek u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Konačnih 16 razlike je najveća prednost naših vaterpolista, koji su nakon osvajanja prvog mjesta u skupini 'B' sa stopostotnim učinkom (Japan, Rusija i Australija), a prije 32 minute protiv posljednjeplasirane reprezentacije skupine 'A' (Kazahstan), bez imalo straha mogli razmišljati o polufinalu.

I prije četvrtfinala svi ističu: Hrvatska i Srbija su kvalitetnije od drugih te je za očekivati da se nađu u nedjeljnom finalu, da i u Ruzi, 100 kilometara od Moskve, gledamo isti ogled kakav je bio u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva u Kazanju te posljednjih Olimpijskih igara u Riju. Međutim, Italija nije Kazahstan. Hrvatska, olimpijski i svjetski doprvak, za finale treba dobiti trećeplasiranu reprezentaciju s Olimpijskih igara. 

ČETVRTFINALE Hrvatska – Kazahstan 19:3
RUZA
Palača vodenih sportova. Gledatelja 500. Suci: Hodgers (Australija) i Kajiwara (Japan)
HRVATSKA: Bijač, Macan, Petković (2), Lončar (2), Joković (2), Buljubašić, Vukičević (3), Bušlje, Fatović (2), Krapić (1), Šetka (5), Garcia (2), Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak
KAZAHSTAN: Mahmedov, Medvjedev, Švedov (1), Filipenko, Altajev, Šmider, Šakenov (2), Verdeš, Ukumanov, Rudaj, Manafov, Turlukhanov, Šlemov. Izbornik: Nemanja Knežević.
Četvrtine: 6:0, 3:2, 6:0, 4:1.

 

25. travanj 2024 12:20