StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKA LIGA Hrvatska protiv Australije potvrdila prvo mjesto u skupini 'B'

22. lipnja 2017. - 19:24

Prvi dio završnog turnira Svjetske lige Hrvatska je odradila za pet. Dobila sve tri utakmice (Japan, Rusija i sad Australija), osvojila prvo mjesto u skupini 'B' te će u četvrtfinalu igrati protiv najslabije reprezentacije skupine 'A', a to je Kazahstan. Budući je dosta kvalitetnija, ne bi trebala imati problema izboriti polufinale u kojem će na pobjednika susreta Italija - Australija. Dakle, protiv Srbije, pobjednika skupine 'A', branitelja naslova i prvog favorita, Hrvatska ne može igrati prije posljednjeg dana završnice Svjetske lige.

Hrvatska je protiv Australije (izbornik Elvis Fatović/na slici) trebala potvrdu prvog mjesta u skupini. Kako će u tome uspjeti bilo je jasno već nakon prve četvrtine. Ivan Buljubašić je pogodio za vodstvo 1:0, a Anđelo Šetka je s dva pogotka sve podigao na 3:0. Australija je prvi pogodak postigla nakon 11 minuta i 30 sekundi igre. Nicholas Brooks je bio strijelac. Bio je to prvi i jedini pogodak Australaca u prve tri četvrtine. Preostala dva su postigli u završne četiri minute utakmice. Hrvatska je u zadnjoj četvrtini vodila sa 7:1 i 8:2.

- Vidi se da smo još 'teški', i mi, i Australija, da se radi naporno. Zbog toga što se pripremamo za Svjetsko prvenstvo, koje je idući mjesec u Budimpešti, nije bila kvalitetna utakmica, ali smo od početka do kraja utakmice kontrolirali rezultat – istaknuo je Andro Bušlje, 31-godišnji branič, koji je sudjelovao u svim uspjesima hrvatske reprezentacije od 2007. godine. Bušlje je te 2007. bio svjetski prvak, zatim 2010. europski prvak, 2012. pobjednik Svjetske lige i olimpijski pobjednik te 2013. zlatni na Mediteranskim igrama. Ukupno ima 14 medalja s velikih natjecanja.

Kad se pogleda zapisnik utakmice Hrvatska – Australija, ako je nešto bilo loše kod naših onda je to činjenica da smo nakon trećeg pogotka Šetke na četvrti, koji je postigao baš Bušlje, čekali 12 minuta i 8 sekundi.

- Nismo dobro igrali u napadu. Dosta grešaka što je za očekivati u ovom dijelu priprema. Međutim, stvaramo prilike. Promašili smo izrađene akcije. Vjerujem kako će realizacija biti dobra kad to bude najvažnije, a to je idući mjesec na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti – dodao je Bušlje, koji je u Ruzu u ulozi kapetana hrvatske reprezentacije. Ulogu je preuzeo nakon ozljede Sandra Sukna, koji bi, svi se nadaju, trebao opet biti s našima na SP-u u Budimpešti.

3. KOLO/ SKUPINA 'B' Hrvatska – Australija 8:3
RUZA
 Vodena palače. Gledatelja 300. Suci: Nikolaos Boudramis (Grčka) i Haz Ortega (SAD).
HRVATSKA: Bijač, Macan (1), Petković (1), Lončar, Joković, Buljubašić (1), Vukičević, Bušlje (1), Fatović, Krapić, Šetka (3), Garcia (1), Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.
AUSTRALIJA: Slade, Putt, G. Ford, Kayes, Power (1), Edwards, Gilchrist, Younger (1), A. Ford, Fannon, Hollis, Brooks (1). Izbornik: Elvis Fatović.
Četvrtine: 3:0, 0:1, 3:0, 2:2.

24. travanj 2024 04:43