StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA KADETKINJE Ništa od postolja

21. lipnja 2017. - 15:40

Nisu uspjele kadetkinje Juga dohvatiti pobjedničko postolje na završnom turniru Kupa Hrvatske. U posljednjem nastupu u Zagrebu poražene su od Primorja EB te su i prije posljednjeg kola, u kojem su slobodne, s pobjedom i tri poraza zaključile nastup na četvrtom mjestu u konkurenciji pet ekipa.

Protiv riječke ekipe Jugašice su jurile pobjedu, kako bi ostale u igri za medaljom. Počele su dobro. Povele s 2:0 pogocima Ive Fabris i Zrinke Fabris. Do kraja prve četvrtine jedan pogodak riječkog sastava, a nakon što u drugoj četvrtini nije bilo pogodaka, početkom treće nova dva pogotka Primorja EB. Ekipa trenera Siniše Zonića je bila više od dvije četvrtine bez novog pogotka. Izjednačila je pogotkom Isabelle Belamarić na 3:3 minutu i 9 sekundi prije kraja treće četvrtine. U posljednjoj četvrtini, 2:0 za Primorje EB za kojeg je svih pet pogodaka postigla Mojca Jereb od čega četiri iz kontre. Aleksandra Ratković je na vratima Primorja EB zaustavila 9 od 12 udaraca Jugašica. Franka Erak na vratima Juga 4 od 9 udaraca u okvir igračica riječkog sastava.

Medalje su osigurale ekipe Primorja EB, Mladosti i Suzuki Bure (zadnje kolo će odlučiti tko će biti prvi, tko drugi, a tko treći), dok je posljednje peto mjesto zauzela Mursa.

Za Jug su u Zagrebu još igrale Nika Alamat, Kristina Hanzijer, Ilijana Brkić, Paula Batinović, Elvira Plečaš, Mara Fox, Zrinka Stipanović i Marijana Brkić.

24. travanj 2024 02:24