StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA KADETKINJE Ostvarile prvu pobjedu te ostale u igri za pobjedničkim postoljem

20. lipnja 2017. - 14:58

Nadigrale su kadetkinje Juga sa čak 18:3 (5:1, 6:0, 4:0, 3:2) Mursu u 2. kolu završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra u Zagrebu. Nakon što su na startu, sinoć, izgubile sa 6:3 od domaćina, Mladosti, ekipa trenera Siniše Zonića (na slici) stigla je do prve pobjede te ostala u igri za pobjedničkim postoljem.

Protiv Murse Isabela Belamarić je sa 6 pogodaka bila prvi strijelac, Iva Fabris i Ilijana Brkić su postigle po 4, Paula Batinović 2 te po jedan pogodak Kristina Hanzijer i Marijana Brkić. Franka Erak na vratima Juga zaustavila je tri od šest udaraca u okvir gola Murse. Još su igrale za Jug Nika Alamat, Elvira Plečaš, Mara Fox, Zrinka Stipanović i Zrinka Fabris.

U drugoj utakmici 2. kola Primorje EB je s 5:4 dobilo Suzuki Buru iz Splita. Riječka ekipa je na startu bila bolja od Murse 19:3 te vodi nakon prva dva kola sa 6 bodova. Mladost i Jug imaju po 3 boda s tim što zagrebačka ekipa ima utakmicu manje. Suzuki Bura i Mursa su bez boda. Splitska ekipa je odigrala utakmicu manje.

U 3. kolu, također danas, Jug igra protiv Suzuki Bure (20.30 sati). U srijedu, 21. lipnja, igraju se utakmice posljednja dva kola. U 4. kolu Jug igra protiv Primorja EB, dok je slobodan u posljednjem, 5. kolu. 

16. travanj 2024 12:30