StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/SVJETSKA LIGA

BEZ SUKNA U RUSIJI, BUŠLJE KAPETAN 'Svjesni smo kvalitete koju imamo i koje rezultate imamo iza nas'

19. lipnja 2017. - 21:51

Pod vodstvom izbornika Ivice Tucka na završnici Svjetske lige u Ruzu, 100 kilometara od Moskve, nastupit će za Hrvatsku vratari Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Luka Lončar i Ivan Krapić, braniči Andro Bušlje, Marko Macan i Ivan Buljubašić te Maro Joković, Xavi Garcia, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Antonio Petković.

Hrvatska je u skupini 'B' s Australijom, domaćinom, Rusijom te Japanom, koji nam je prvi suparnik (utorak, 20. lipnja u 14.20 sati). U srijedu, 21. lipnja naš igraju s Rusijom (19 sati), a u četvrtak, 22. lipnja, s Australijom (15 sati). U skupini 'A' su Srbija, SAD, Kazahstan i Italija. Nakon toga počinje završni dio, po klasičnom kup sustavu. Prvi iz ‘A’ protiv četvrtog iz ‘B’, drugi iz ‘A’ protiv trećeg iz ‘B’, itd.

Deset dana dobrog rada, zajedništva i izvrsne atmosfere na pripremama u SAD-u, gdje je Hrvatska četiri puta igrala protiv domaćina od čega je tru utakmice dobila, a jednu izgubila, poremetila je ozljeda Sandra Sukna.

- Već dugo nisam vidio igrača koji se nakon pregleda kod liječnika vratio sa suzama, eto koliko mu je to teško palo, što neće biti dio reprezentacije i što sada neće biti s nama. To je pravi znak privrženosti nacionalnoj vrsti, hrvatskoj kapici i ovoj sjajnoj grupi mladića – rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Ulogu kapetana je tako preuzeo drugi Dubrovčanin, Andro Bušlje.

- Svjesni smo kvalitete koju imamo i koje rezultate imamo iza nas. Očekujemo da ćemo tako i nastaviti, prvo kroz Svjetsku ligu a potom naravno, da ćemo najbolji biti u Budimpešti na onome što je najvažnije, Svjetskom prvenstvu – istaknuo je Bušlje.

U najavi utakmice s Japanom, Tucak je istaknuo:

- Japan je reprezentacija s najvećim napretkom u posljednje vrijeme. Plivački nevjerojatno spremna momčad. Podsjetit ću da je to reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama protiv Grčke izgubila u posljednjoj sekundi, te reprezentacija koja je Srbiju vodila 6:2 – naglasio je Tucak.

Naslov pobjednika brani Srbija, koja je osvojila zadnja četiri izdanja, a bila najbolja osam puta u zadnjih deset godina. Po jednom Crna Gora (2009.) i Hrvatska (2012.).

18. travanj 2024 02:39