StoryEditorOCM
VaterpoloPORAZ JUGAŠA U FINALU ZAVRŠNOG TURNIRA EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA

SZOLNOKI NOVI PRVAK EUROPE Kobešćak: 'Ne možemo biti niti žalosni, niti razočarani!'

Piše PSD.
27. svibnja 2017. - 21:30

BUDIMPEŠTA Tonči Vlašić

Nije završilo kako su priželjkivali. Ostala im je kanta prvaka Europe u Mađarskoj. Na tronu ih je zamijenio Szolnoki. Jugaši su bili sjajni protiv Olympiacosa te dan poslije i protiv prvog favorita, PRO Recca. Opet su zaustavili tu mega momčad u polufinalu Final Six-a, ali ne, nažalost, na kraju i sjajnog mađarskog prvaka.

Nakon finala i poraza Jugaši su prvo jedni drugima stisnuli ruku. Zagrlili se. Potom pričekali igrače i vodstvo Szolnokija te im čestitali na naslovu. Pljeskali su potom i svojim navijačima. Zahvalili im na podršci. Kratko i jasno, nije išlo u finalu. Točnije, na drugoj strani je bio Andrija Prlainović. Igrač koji radi razliku. Uzeo je naslov prvaka Europe sa četvrtim klubom.

Pod dojmom poraza, u prvom trenutku, teško ih može utješiti i podatak kako su, računajući sve utakmice na završnim turnirima i(li) finalima svih natjecanja, dobili, pazi sad, ni manje ni više, nego 20 utakmica u nizu. Ali, boli ta izgubljena dvadeset i prva. U njoj su ostali bez snage. Ispucali su se protiv grčke i talijanske momčadi u prva dva dana Final Six-a te je Szolnokiju, koji je posložen od glave do pete, u kojem strši sjajni Prlainović, bio olakšan put do najvećeg uspjeha, prvog naslova prvaka Europe.

Stao je (tek) u velikom finalu niz Jugaša. Osvojili su osam trofeja zaredom od jeseni 2015. do danas. Prva četiri, a da u niti jednom natjecanju nisu bili favoriti. Nisu to bili ni sad u Budimpešti. Olympiacos, PRO Recco i Szolnoki su bolje stajali na kladionicama uoči finala svih finala sezone! Međutim, dobio je Jug dva od tri velika te zbog svih tih 20 pobjeda u nizu, osam trofeja te novog finala, ipak mora i može biti ponosan.

FINAL SIX 
Treće mjesto osvojio je PRO Recco pobijedivši Eger s 15:6, dok je u finalu Szolnoki dobio Juga s 10:5. Najboljim vratarom je izabran Viktor Nagy, vratar Szolnoija, dok je MVP Final Six-a Andrija Prlainović.

Doprvaci Europe 2017.
Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Pavo Marković, Nikola Pavličević, Josip Vrlić, Felipe Perrone, Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Toni Popadić, Marko Ivanković, Jacob Merčep, Filip Kržić i Toni Jarak – to su igrači, koji su nastupali za Jug u najjačem europskom klupskom natjecanju u sezoni 2016./17.  S klupe ih je vodio Vjekoslav Kobešćak, kojem su asistirali Tomaž Jurišić, Maro Balić, Ognjen Kržić i Đani Pecotić, kondicijska trenerica Dajana Zoretić Karaula te liječnik dr. Marko Margaritoni. U upravi predsjednik Lukša Jakobušić, dopredsjednici Željan Konsuo i Tomislav Dumančić…
 
 

18. travanj 2024 19:45