StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA ZAVRŠNOM TURNIRU EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA

NEMZETI SPORT 'Olympiacos, kao ni prošle godine, nije uspio ustati s poda te će branitelj naslova igrati protiv najuspješnijeg kluba natjecanja'

Piše PSD.
26. svibnja 2017. - 13:17

BUDIMPEŠTA Tonči Vlašić

Odbrojavaju Mađari koliko je ostalo do početka Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima. Jučer je bilo točno još 50 dana. Danas 49. Odbrojava se i na naslovnici sportskog dnevnog lista, Nemzeti sport, koji je medijski pokrovitelj prvenstva.
Još uvijek traju radovi uokolo Duna Arene. Nisu svi objekti završeni uokolo novog velebnog sportskog objekta. Međutim, sve je već pri kraju i sve će biti spremno – naglašavaju domaćini.

Nemzeti sport je u osvrtu na prvi dan Final Six-a, završni turnir europske vaterpolske Lige prvaka, ujedno prvi događaj u Duna Areni (generalna proba pred SP), istaknuo: 'Branitelj naslova je odlično počeo utakmicu. Olimpijski pobjednik iz Londona, Paulo Obradović je nakon samo 16 sekundi pogodio. Jug je bio premoćan u odnosu na grčki sastav u svakom pogledu u prve dvije četvrtine. Fantastičan u obrani. Napadački također s puno prekrasnih pogodaka.

Početkom treće četvrtine Jugaši su bili u šoku. Olympiacos je u manje od pet minuta s pet pogodaka stigao do izjednačenja. Međutim, nakon toga smo opet gledali Jug, koji je s tri pogotka u nizu opet sve držao u svojim rukama. U zadnjoj četvrtini Olympiacos, kao ni prošle godine, nije uspio ustati s poda te će branitelj naslova igrati protiv najuspješnijeg kluba natjecanja, osmerostrukog prvaka Europe. Prošle godine su također Jug i PRO Recco bili suparnici u polufinalu. Bila je to super uzbudljiva utakmica, koja je završila 10:10 nakon čega je hrvatska momčad slavila s pet metara'.

Naravno, daleko više prostora je Nemzeti sport posvetio utakmici Eger – Brescia u kojem je mađarski sastav izborio polufinale pobjedom 6:4 te tako osigurao da domaćin ima sigurno svog predstavnika u finalu. Naime, Eger će u polufinalu igrati sa Szolnokijem.

'Eger nije lako stigao do polufinala. Tek je zadnja četvrtina odlučila, a u njoj je mađarski doprvak s 2:0 bio bolji od Brescie. Nakon prve četvrtine bilo je 2:2, nakon druge 3:3, a nakon treće 4:4. Boris Vapenski i Hárai Balázs su pogađali sredinom posljednje četvrtine, dva pogotka u nepunu minutu. Kada je dvije minute i 58 sekundi prije kraja Brescia ostala s igračem manje jer je Petar Muslim isključen zbog brutalnog prekršaja, te bez obzira što Eger nije iskoristio peterac (Marco Del Lungo je obranio udarac Balaszu Erdelyiju), bilo je jasno tko ide u polufinale, a tko u borbu za peto mjesto. Nemzeti sport podsjeća kako su Eger i Szolnoki bili suparnici u finalu doigravanja za prvaka Mađarske te kako je Szolnoki slavio s maksimalnih 3:0. U svakoj utakmici bio uvjerljiv.

FINAL SIX BUDIMPEŠTA 2017.
Program u Duna Areni u petak, 26. svibnja počinje u 17.30 sati utakmicom za peto mjesto između Olympiacosa i Brescie. Potom od 19 sati se igra prvo polufinale između Jug CO i PRO Recca (HTV2), a nakon toga i drugo, od 20.30 između Egera i Szolnokija. Final Six završava u subotu, 27. svibnja. U 15.15 sati se igra utakmica za treće mjesto, a u 16.45 sati počinje veliko finale.

20. travanj 2024 03:49