StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA ZAVRŠNOM TURNIRU EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA

ADIO OLYMPIACOS, EVO NAS PRO RECCO Jugaši u polufinalu Final Six-a!

Piše PSD.
26. svibnja 2017. - 03:44

BUDIMPEŠTA Tonči Vlašić

Jugaši ostaju do kraja u Budimpešti, a hoće li u subotu, posljednjeg dana Final Six-a igrati (opet) u finalu, odlučit će (opet) ogled s PRO Reccom u petak navečer u polufinalu. Opet je Jug CO u Budimpešti bio bolji od Olympiacosa. Grčki prvak je opet dobio 'batine'. Opet ga je Jug CO uneredio. Ostavio na kraju da sjedi uz rub bazena, te plače i gleda suznih očiju kako na drugoj strani pleše momčad Vjeka Kobešćaka, a na tribinama slave i pjevaju Jugovi navijači. Međutim, dok je prošle godine Jug sa svojim navijačima slavio cijelu noć, ovaj put nije tako. Ništa se nije osvojilo. Tek je napravljen prvi korak prema obrani naslova. Tek se izborilo polufinale.

Hoće li Jug CO biti pravi u pravo vrijeme? To se pitanje postavljalo čitave sezone jer dok se za druga, domaća i regionalna natjecanja znalo kako nema boljeg od Juga, u Europi to nije tako, a priča o Jugu u prošloj sezoni je postala čudesna tek kad je Marko Bijač na Margaritinom otoku podigao kantu u zrak. I tada je, a i sada, Jug CO na papiru slabiji. Njegove akcije ne stoje najbolje, točnije, drugi na kladionicama stoje bolje.

Stajao je i Olympiacos, koji je jači dočekao novu sezonu. Međutim, opet je na žalost Olympiacosa Jug bio sjajan. Ne samo u obrani, što smo očekivali kako će odigrati dobro, već i u napadu. Počelo je za prste polizat: 3:0 za Jug CO! U drugoj 5:1 te 7:2 na poluvremenu! Kapa dolje za odigrano. To je bilo baš odlično, i to od prve sekunde. Prvo je, nakon što su izborili loptu te prvi napad, potegao iz aviona i probio Josipa Pavića jugova topovnjača Paulo Obradović. Potom je grčku momčad u očaj bacio Marko Bijač. Jugov vratar je opet digao rampu. Zatim, jugovi centri su izborili peterce (prvo Luka Lončar, a potom Josip Vrlić, sjajno su ih uposlili).  Felipe Perrone je oba realizirao. Jug je imao i kontru (Loren Fatović, krade loptu te vuče do kraja). Sve, baš sve je bilo dobro.

Ne, nažalost, i nastavak. Pet minuta 0:5 te je Olympiacos izjednačio na 7:7. Sve što je u prvom poluvremenu bilo dobro, nije u tih pet minuta nastavka. Ali, baš kad je trebalo, opet je zagrmilo iz daljine. Majstor Xavi Garcia. Potom Josip Vrlić potpisuje još jednom Jugovih 3:0 za plus tri (10:7). Pavo Marković je na kraju, u zadnjim sekundama, zakucao za konačnih 11:8 te je Olympiacos otišao u zaborav, a opet na putu do finala stoji najveći favorit, PRO Recco. 
 
ČETVRTFINALE Jug CO – Olympiacos 11:8
BUDIMPEŠTA
Duna Arena. Gledatelja 5.500. Suci: Buch (Španjolska) i Naumov (Rusija).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Fatović (1), Lončar, Joković (1), Garcia (2), Marković (2), Pavličević, Vrlić (2), Perrone (2), Benić, Obradović (1), Popadić. Trener: Vjeko Kobešćak.
OLYMPIACOS: Pavić, Mylonakis (1), Delakas, Genidounias (4), Fountoulis (1), Bušlje, Pontikeas, Ntoskas, Mourikis, Kolomvos (2), Janović, Espanol, Galanopoulos. Trener: Theodor Vlachos.
Četvrtine: 3:1, 4:1, 3:5, 1:1. 

FINAL SIX BUDIMPEŠTA 2016.
Četvrtak, 25. svibnja
Četvrtfinale:
Jug CO – Olympiacos 11:8
Četvrtfinale: Eger – Brescia 6:4
Petak, 26. svibnja
Utakmica za peto mjesto, 17.30 sati
: Olympiacos - Brescia
Polufinale, 19 sati: PRO Recco - Jug CO
Polufinale, 20.30 sati: Szolnoki - Eger
Subota, 27. svibnja
Utakmica za treće mjesto
u 15.15 sati
Finale u 16.45 sati
 

19. travanj 2024 22:39