StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA, BUDIMPEŠTA: JUG CO - OLYMPIACOS (19 SATI)

ANDRO BUŠLJE PRVI PUT PROTIV JUGA 'Bit će zanimljivo, to je sigurno!'

25. svibnja 2017. - 12:41

Prvi put će zaigrati kontra svog Juga, i to u biti ili ne biti utakmici. Tko izgubi oprostit će se od borbe za naslov prvaka Europe već prvog dana Final Six-a, završnog turnira europske Lige prvaka. Jug CO i Olympiacos su prošle godine igrali u Budimpešti finale Final Six-a, koje se igralo na otvorenom, na legendarnom plivalištu na Margaritinom otoku, a večeras u 19 sati njihov ogled otvoriti velebno plivalište, Duna Arenu, koje je izgrađeno za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima što se u glavnom gradu Mađarske igra za nepuna dva mjeseca.

Gruž je od jučer u Budimpešti, a grčki prvak je u Mađarsku stigao dva dana prije. Pripremao se sa Szolnokijem, prvakom Mađarske, koji je Bušlju i ekipu ostavio bez prvog mjesta u skupini te izravnog plasmana u polufinale Final Six-a.

- Do te utakmice smo bili uistinu odlični. Nažalost, zbog tog poraza igramo već prvog dana, ali što je, tu je. Takav je sport. Neće biti lako protiv Juga. Ulazimo s podjednakim izgledima. Nema popravnog – ističe 31-godišnji Dubrovčanin.

Juga je napustio u ljeto 2015. godine. Prošlu sezonu je igrao u Italiji, nosio kapicu Posillipa. Potom je prošlo ljeto stigao poziv iz Grčke.

- Kad sam stigao u Pirej rekli su mi kako im je prošla sezona bila uspješna, ali kako nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka Europe, kako ih je taj jedan poraz i jedini te sezone od Jug CO u finalu ostavio bez najvećeg uspjeha. Poželjeli su da ove sezone, ako se ukaže prilika, napravimo korak naprijed na Final Six-u. Ponavljam, što se tiče Europe, sve je bilo dobro do te utakmice sa Szolnokijem kod kuće. Međutim, ako se trebao dogoditi i ove godine jedan europski poraz, onda bolje da se dogodio u skupini.

Olympiacos je uoči Final Six-a europske Lige prvaka izgubio finale Kupa Grčke. Vouliagmeni je iznenadio s 8:7. Bušlje nije igrao finale jer u Grčkoj smiju nastupiti samo dva stranca.

- Isto je i u domaćem prvenstvu, a nas u klubu smo četvorica stranaca. Osim mene tu je Josip Pavić, zatim Španjolac Albert Espanol te Crnogorac Mlađan Janović. Kako trener procijeni, tko mu više treba za tog i tog suparnika, tako igramo. U prvenstvu smo odigrali odlično. U Kupu se dogodio jedan loš dan. Vouliagmeni je iskoristio sve svoje prilike. Baš sve svoje prilike. U prvenstvu, u tri utakmice finala protiv istog suparnika bilo je 20 razlike za nas.

Olympiacos, ističu Jugaši, jači je nego grčka reprezentacija.

- Ako uzmemo u obzir Europu, kad smo kompletni, u obrani smo baš dobri. Naravno, uvijek može bolje. Nadam se kako ćemo u Budimpešti biti najbolji. Po meni je prvi favorit Final Six-a PRO Recco, zatim je tu Szolnoki. Nakon toga Jug i mi. Slažem se s mišljenjem Jugaša kako svaka momčad ima svoje izglede za naslov prvaka. Dakle, ne smije se otpisati ni Eger, pa ni Brescia. Nemojte zaboraviti kako je Brescia dobila jedina ove sezone PRO Recco. Dobila je i nas. Dobro, ta utakmica u zadnjem kolu u skupini nama nije ništa značila, a njima jest, međutim, nemojte ih otpisati na osnovu toga što ih je Jug za europski Superkup nadigrao u Gružu. Jug je u tom trenutku bio kakav je bio prošle godine u Budimpešti, a i taj prošli Final Six je pokazao kako nema izrazitog favorita, kako svatko može do kraja, i kako se nitko ne smije otpisati. Jugova prednost je to što su na okupu, što je to ista ekipa koja je osvojila prošle godine naslov. Olympiacos je s druge strane jači nego prošle sezone. Bit će super zanimljivo, to je sigurno. Sve najbolje što ima europski vaterpolo je u Budimpešti – naglasio je Bušlje. 

HTV izravno prenosi četvrtfinalni ogled između Jug CO i Olympiacosa (19 sati)

2001. je bio u bazenu, iza gola...
Andro Bušlje je s Jugom osvojio naslov prvaka Europe 2006. godine te potom i europski Superkup. Plus, 9 naslova prvaka Hrvatske, šest puta Kup Hrvatske i jednom Regionalnu ligu. S hrvatskom reprezentacijom olimpijsko zlato (London 2012.) i srebro (Rijo 2016.), svjetsko zlato (Melbourne 2007.), srebro (Kazanj 2015.) i tri bronce (Rim 2009., Šangaj 2011. i Barcelona 2013.), europsko zlato (Zagreb 2010.), mediteransko zlato (2013.), zlato u svjetskoj ligi (Almaty 2012.), dva srebra (Podgorica 2009. I Bergamo 2015.) i dvije bronce (Niš 2010. I Firenca 2011.) te srebro u Svjetskom kupu (Oradea 2010.).

Kad je Jug CO 2001. godine osvojio po drugi put u svojoj povijesti osvojio naslov prvaka Europe tada 15-godišnji Andro je također bio u bazenu, ali iza gola. Nije bio igrač prve momčadi. I danas će reći kako je bio ponosan što je dobio priliku skupljati lopte na Final fouru, u onoj nezaboravnoj atmosferi. Tada je Jug CO u finalu dobio Olympiacos.

24. travanj 2024 01:35