StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB CAVTAT POBJEDNIK MEĐUNARODNOG TURNIRA 'TOMO UDOVIČIĆ'

BRAVO ZA CAVTATSKE NADE Vlaho Lise: 'Nisam očekivao ovakav rezultat, ali, da smo igrali dobro, igrali smo!'

23. travnja 2017. - 16:23

Maro Balić je prije mjesec dana, kad se u Gružu igrao jedan od dva polufinalna turnira prvenstva Hrvatske za nade, istaknuo kako Cavtat ima odličnu generaciju te kako bi na drugom polufinalnom turniru, koji se u isto vrijeme igrao u Šibeniku, a i poslije na završnom, finalnom turniru, mogao ostvariti dobar, baš dobar plasman. Balić je bio uvjeren kako će Cavtat u Šibeniku bez problema ostvariti najvažnije, plasirati se na finalni turnir. Bio je u pravu. I ne samo što je Cavtat izborio finalni turnir već je na njega otišao kao pobjednik šibenske skupine. Dobio je u Crnici, šibenskom bazenu, sve utakmice. Momčad trenera Vlaha Lise bila je bolja između ostalog od splitskog Jadrana za prvo mjesto u skupini prvog kruga natjecanja te zatim u finalu turnira od zagrebačke Mladosti, i to sa čak 8:2.

- Što smo radili na treninzima, to smo prikazali. Što se tiče rezultata, tu bih se zaustavio. Ništa nismo veliko napravili. Ovo je tek prvi korak. Vraćamo se doma i nastavljamo s radom kako bi bili još bolji na završnom turniru, koji se igra u Rijeci – rekao je tada Lise.

Provjera pred nastup na državnom, koji se igra za koji dan, početkom svibnja, bio je nastup na međunarodnom turniru 'Tomo Udovičić' u Gružu. Kao i u Šibeniku na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske, tako i na 'Tomu', opet bulikan radosti malih Cavtaćana. Prvog dana turnira dobili su Medveščak sa čak 13:1, drugog dana pobijedili Salerno sa 4:1, trećeg dana odigrali prvo s Primorcem iz Korora 4:4, a potom sa 6:4 slavili protiv beogradskog Partizana. Četvrtog dana u četvrtfinalu sa 9:7 nakon četveraca savladali splitski Jadran, a u polufinalu s 5:4 Romu te izborili finale u kojem ih je u nedjelju, 23. travnja, čekao hercegnovski Jadran Carine. I tu su utakmicu dobili. Bili bolji sa 4:3 te slave.

- Jesam li očekivao ovakav rezultat? Ne, nisam. Međutim, da smo igrali dobro, igrali smo. Vidjela se želja, volja te smo zaslužili ovakav uspjeh. Naravno, i dalje nam je najvažnije biti pravi na državnom prvenstvu. To je naš glavni cilj ove godine – dodao je Lise.

Pod njegovim vodstvom Cavtat je trijumf na sedmom izdanju 'Toma' ostvario igrajući u sastavu: Bruno Jerković, Petar Kušelj, Matej Herendija, Ivan Mijanić, Zvonimir Miloglav, Ivan Glavinić, Ivuša Burđelez, Nikola Krik, Marko Glavinić, Bruno Bobić, Ivor Miljan Popović, Marko Piplica, Nikola Balić, Jakov Kutić i Antonio Grmoljez.

TOMO 2017.
Na turniru u spomen na gospara Toma Udovičića, trenera koji je učio generacije i generacije dubrovačkih vaterpolista, nastupila je 21 momčad igrača rođenih 2005. godine i mlađih od kojih su tri bile iz Dubrovačko-neretvanske županije. KPK je na kraju zauzeo 20. mjesto, a Jug CO 13. mjesto. Poredak: 1. Cavtat, 2. Jadran HN, 3. Roma, 4. Primorac Kotor, 5. Cattaro, 6. Barcelona, 7. Singapur, 8. Jadran Split, 9. CNA Barceloneta, 10. Zemun, 11. Salerno, 12. Partizan Beograd, 13. Jug CO, 14. Szolnoki, 15. Duisburg, 16. Stari Grad, 17. HAVK Mladost Zagreb, 18. Budva, 19. Medveščak, 20. KPK, 21. Invictum Sarajevo.

19. travanj 2024 19:47