StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

USPOMENA NA TOMA UDOVIČIĆA Počelo sedmo izdanje: Ovčina prvi pogodio, Bobić čak osam puta!

19. travnja 2017. - 22:23

Počeo je Tomo, međunarodni memorijalni vaterpolski turnir za igrače rođene 2005. godine i mlađe, koji se igra u spomen na legendarnog dubrovačkog trenera. Tomo Udovičić je odgojio generacije i generacije dubrovačkih vaterpolista.

Sedmo izdanje turnira počelo je točno u minutu, u 16.30 sati u srijedu, 19. travnja u Gružu i to utakmicom između domaćina, Jug Croatia osiguranja i sarajevskog Invictuma. Jugaši su slavili sa 7:4. Prvi pogodak na turniru postigao je Jugaš Dino Ovčina, a prvi strijelac prve utakmice bio je Vlaho Pavlić sa četiri pogotka. Pobjedu je ostvario i Cavtat, koji je bio uvjerljiv protiv Medveščaka s 13:1. Čak 8 pogodaka za Cavtat postigao je Bruno Bobić. 

U Gružu će se do nedjelje vijoriti zastave Italije, Srbije, Mađarske, Španjolske, Njemačke, Crne Gore, Singapura, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Ukupno nastupa 21 sastav. U prvom dijelu natjecanja igra se po skupinama, četiri su skupine: jedna sa šest, a preostale tri s po pet sastava. Nakon toga slijedi razigravanje za plasman.

Osim Jug CO i Cavtata od klubova iz naše županije nastupa još KPK. Ovogodišnji Tomo je za hrvatske klubove posljednja provjera pred državno prvenstvo (kategorija nade), koje se početkom svibnja igra u Rijeci.

25. travanj 2024 03:11