StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA

PRO RECCO OPET BOLJI Jug CO ne smije izgubiti od ZF Egera jer ćemo prvog dana Final Six-a gledati reprizu prošlogodišnjeg finala!

5. travnja 2017. - 23:57

Jugaši nisu uspjeli izbjeći poraz u gostima kod PRO Recca, talijanski prvak je bio bolji s 9:5, a kako je ZF Eger dobio s 8:4 kod kuće Partizan, potvrdio je plasman na Final Six i stigao na dva boda od sastava iz Gruža, ogled u posljednjem kolu između ZF Egera i Jug CO u Mađarskoj odlučit će tko će biti drugi, a tko treći u skupini 'B'. ZF Egeru za drugo mjesto igra samo pobjeda.

Szolnoki je u odluci o prvaku skupine 'A' slavio u Pireju protiv Olympikosa sa 6:4 te je poput PRO Recca osigurao već polufinale završnog turnira, Final Six-a u Budimpešti. Olympiacos je broj dva u skupini 'A' i u četvrtfinalu će, prvog dana Final Six-a, na trećeg iz skupine 'B' (Jug CO ili ZF Eger). Još se ne zna tko će biti treći u skupini 'A', Brescia ili OSC. Brescia u zadnjem kolu dočekuje Olympiacos, a OSC je gost Szolnokija (međusobni ogledi: Brescia - OSC 6:6, OSC - Brescia 7:7). PRO Recco u polufinalu čeka boljeg iz ogleda u kojem će igrati Olympiakos i treći iz skupine 'B' (Jug CO ili ZF Eger). 

Na sjeveru Italije Jug CO je u prvoj četvrtini, koja je završila 2:2, dobro počeo. Vodio je protiv PRO Recca s 1:0 (Loren Fatović) i 2:1 (Luka Lončar). Nakon druge četvrtine bilo je 3:2 za PRO Recco. Lončar je početkom nastavka izjednačio na 3:3 nakon čega su bivši Jugaši, Aleksandar Ivović i Sandro Sukno odveli domaćina na plus dva (5:3). Pavo Marković je 28 sekundi prije kraja treće četvrtine postigao četvrti pogodak za Jug, ali do kraja četvrtine, i to dvije sekunde prije kraja, pogađa iz daljine Sukno. Početkom nastavka Ivović se izjednačio sa Suknom, postigao svoj drugi pogodak za vodstvo 7:4. Felipe Perrone je vrlo brzo vratio Jug na dva pogotka zaostatka. Kada je Molina dvije minute prije kraja pogodio za 8:5, bilo je jasno tko će slaviti… Sukno je do kraja još jednom pogodio (treći pogodak). Istaknuo se na vratima PRO Recca Goran Volarević, bivši Jugaš (ozlijeđen je Stefano Tempesti te ne igra u posljednje vrijeme)

PRO Recco - Jug CO ove sezone 2:0 (11:8 u Gružu, te sad 9:5 u Soriju). Jug CO je gost ZF Egera 26. travnja.

9. KOLO / SKUPINA 'B': PRO Recco – Jug CO 9:5
SORI
Plivalište Albaro. Gledatelja 600. Suci: Georgios Stavridis (Grčka) i Angel Moliner (Španjolska).
PRO RECCO: Volarević, Di Fuvlio (1), Aleesiani, Figlioli, Molina (1) D. Pijetlović, Sukno (3), Echenique (1), Fondelli (1), Filipović, Aicardi, Ivović (2), Figari. Trener: Vladimir Vujasinović.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Fatović (1), Lončar (2), Joković, Garcia, Marković (1), Ivanković, Vrlić, Perrone (1), Benić, Čulina, Popadić. Trener: Ognjen Kržić.
Igrač više: PRO Recco 6/4, Jug CO 8/3
Četvrtine: 2:2, 1:0, 3:2, 3:1.

POREDAK
1. PRO Recco
27 bodova, 2. Jug CO 17 bodova, 3. ZF Eger 15 bodova, 4. CNA Barceloneta 11 bodova, 5. Partizan 4 boda, 6. Hannover 3 boda. 
 

24. travanj 2024 16:29