StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PAULO OBRADOVIĆ

JUGOVA TOPOVNJAČA NE IDE U ITALIJU 'Srećom, nakon PRO Recca nemamo odmah super važne utakmice'

4. travnja 2017. - 14:55

Paulo Obradović ne ide sa suigračima u Italiju na euroligaški ogled s PRO Reccom zbog ozljede ramena, koju su u Gružu skrivali uoči i tijekom Final foura Triglav regionalne lige, a na kojem su Jugaši pobjedama protiv beogradskog Partizana (18:4) i Jadran Carine Herceg Novi (15:3) obranili naslov pobjednika i  treći put osvojili regionalnu ligu.

- Igrao sam Final four pod blokadom. Ozlijedio sam se protiv splitskog Jadrana, u posljednjoj utakmici ligaškog dijela Regionalne lige, koja je bila sedam dana prije Final foura – rekao je Obradović, vlasnik trofeja za najboljeg strijelca ligaškog dijela Triglav regionalne lige. Postigao je 51 pogodak, više od tri pogotka po utakmici.

- Sad sam na terapiji. Koliko će trebati za oporavak, nadam se što manje. Srećom, nakon PRO Recca nemamo odmah super važne utakmice – dodao je Obradović. Osim njega u Genovu neće ni Nikola Pavličević, koji ima obveze na fakultetu. Utakmica pretposljednjeg, 9. kola skupine 'B' europske Lige prvaka između PRO Recca i Jug Croatia osiguranja igra se u srijedu, 5. travnja s početkom u 20.30 sati (ogled iz Genove izravno prenosi Arenasport).

PRO Recco je osigurao jedinicu u skupini i polufinale Final Six-a. Jugaši žele zadržati dvicu te u četvrtfinalu Final Six-a ići na trećeplasirani sastav druge skupine (Brescia ili OSC), a u slučaju uspjeha izbjeći PRO Recco u polufinalu. U tom slučaju bi ZF Eger igrao u četvrtfinalu protiv Olympiacosa ili Szolnokija, tko već bude drugi u skupini 'A'. Matematički u igri za treće mjesto u skupini 'B' je i CNA Barceloneta, ali teško, uistinu teško je očekivati kako će španjolski prvak na kraju ipak zaigrati na završnom turniru.

SEMAFOR
Poredak: 1. PRO Recco
24 boda, 2. Jug CO 17 bodova, 3. ZF Eger 12 bodova, 4. CNA Barceloneta 8 bodova, 5. Partizan 4 boda, 6. Hannover 3 boda.  U 9. kolu, 5. travnja, igraju: ZF Eger - Partizan, CNA Barceloneta - Hannover, PRO Recco - Jug CO, a u 10. kolu, 26. travnja: ZF Eger - Jug CO, Hannover - PRO Recco, Partizan - CNA Barceloneta. 

19. travanj 2024 12:34