StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

XAVI GARCIA, NAJBOLJI IGRAČ FINAL FOURA TRL-e: 'Od prvog do zadnjeg smo bili MVP jer da nismo, ne bi bilo ovako!'

3. travnja 2017. - 17:29

Nitko nije mogao očekivati ovakvog Juga. Igrali smo odlično, ne napad, već prvenstveno mislim na obranu. Kad igraš strašno obranu, počevši od vratara, bekova, vanjske linije, koja može igrati brzo i jako. Sve je bilo super… - rekao je Xavi Garcia. Izabran je za najboljeg igrača Final foura Triglav Jadranske lige. Sjajan u polufinalu, sjajan u finalu, kao i svi u Jugu, koji su treći put pobjednici natjecanja. Jug CO je slavio u prvom izdanju lige, 2009. te prošle i ove godine kada je u polufinalu s 18:4 dobio beogradski Partizan, a u finalu s 15:3 Jadran Carine Herceg Novi.

- Nakon Božića prošle godine i osvojena dva trofeja u četiri dana, europskog Superkupa i Kupa Hrvatske, padali smo. Izgubili nakratko samopouzdanje, ali vidjeli smo u zadnjim utakmicama kako se vraćamo, kako je opet sve kako treba. Joković je odigrao strašno ovo finale. Iskreno, nisam očekivao ovaj trofej za najboljeg igrača. Nekako sam dojma da je svatko od nas mogao dobiti ovaj MVP trofej. Sretan sam zbog nagrade, ali najvažnije je ovaj glavni trofej, koji smo osvojili, trofej pobjednika lige. Zbog njega sam presretan – kazao je Grarcia.

Neka se zna – Garcia je pet puta osvojio Regionalnu ligu, i to je jedini igrač kojem je to uspjelo, a to je ostvario u nizu. Prvo je tri sezone slavio s Primorjem EB, 2013., 2014. i 2015. Nakon toga je prešao u Juga, i nastavio niz: pobjednik 2016. i sad ove.

- Ha, najstariji sam u ekipi. Meni su 33 godine. U trenutku kad su proglasili najboljeg, pričao sam s trenerom. Nisam čuo da su mene proglasili. Suigrači su mi rekli. Presretan sam, ali ponavljam, ovaj trofej MVP je trebao otići momčadi Juga, da, baš tako. Ona je od prvog do zadnjeg bila MVP. Jer da nije bilo tako, ne bi bilo na kraju 18:4 u polufinalu, a sad 15:3 u finalu za nas – podvukao je Garcia. 

19. travanj 2024 21:31