StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/TRIGLAV JADRANSKA LIGA

MARO JOKOVIĆ Nije šala, postigao je gotovo duplo više nego prvak Crne Gore!

2. travnja 2017. - 09:49

Janica Kostelić je dijelila medalje. Najtrofejnijem hrvatskom klubu novi trofej iz ruku najtrofejnije hrvatske sportašice svih vremena. Kao što je Janica nizala pobjede, tako danas rade Jugaši.

Maro Joković je na današnji dan prije deset godina, 1. travnja 2007., s reprezentacijom Hrvatske u Melbourneu slavio naslov svjetskog prvaka. Nije bila šala prije deset godina kad jsu hrvatski vaterpolisti osvojili svoje prvo zlato, kao što nije ni danas rezultat s kojim je Jug trijumfirao na Final fouru devetog izdanja Triglav regionalne lige (18:4 protiv Partizana u polufinalu, 15:3 protiv Jadran Carine u finalu).

- Drago mi je što smo slavili baš s ovakvim rezultatom, Naime, zadnja dva mjeseca nije sve bilo dobro, ali sad je sve bilo odlično. Obrana, koja nam je uvijek bila forte, proradila je. Niti jedan segment igre nije bilo loš na ovom Final fouru, počevši od igrača manje, obrane, napada... Statistički gledano svaki igrač je postigao pogodak, proplivao, zaradio isključenje, blokirao šut suparnika. Vidio se angažman svih igrača - istaknuo je Joković, koji je s pet pogodaka bio prvi strijelac finala. Postigao je dva pogotka više nego čitav Jadran Carine!

- Ovo je bilo izvan svih očekivanja, pa i naših. Uvertira dan prije protiv Partizana je baš bila sjajna. Tu smo vidjeli kako je obrana funkcionirala odlično. U napadu manje više uvijek postignemo najmanje deset pogodaka. Ali, obrana je u zadnje vrijeme bila problem. Sad smo imali samo sedam primljenih pogodaka u dvije utakmice. Malo se koja ekipa može pohvaliti s time, kao što se malo tko može pohvaliti s ovakvim nizom od sedam trofeja - dodao je Jugov reprezentativac.

19. travanj 2024 14:59