StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVA HL (Ž)

KRAJ SEZONE ZA JUGAŠICE Riječanke odnijele bodove

1. travnja 2017. - 19:02

Ana Cvitanović i Martina Nadilo su postigle po pogodak za Jug protiv Primorja u utakmici posljednjeg, 10. kola Prve hrvatske lige za vaterpolistice u kojoj je riječki sastav u Gružu slavio s 13:2 te potvrdio treće mjesto. Jugašice, najmlađa ekipa lige, nastup u ligi zaključile su na poslednjem petom mjestu, bez osvojenog boda, izgubile su svih osam utakmica, te su ostale bez nastupa u doigravanju za prvaka. Lea Saftić sa 6 pogodaka bila je prvo ime riječke ekipe u Gružu.

Pod vodstvom trenera Siniše Zonića Jug je igrao u sastavu: Mara Tošić, Katarina Čučić, Nika Alamat, Elvira Plečaš, Ana Cvitanović, Anšđela Sinković, Iris Filippi, Nikolina Klešković, Zrinka Stipanović, Martina Nadilo i Marijana Brkić.

Posljednja utakmica lige, ogled između Mladosti i Suzuki Bure u Zagrebu odlučit će o tome tko će biti prvi, a tko drugi u ligi. Zagrebačka i splitska ekipa su bodovno poravnate, u Splutu je bilo 6:6. Splitska ekipa ima bolju pogodak razliku te joj igra i neodlučan rezultat. Tko bude prvi u ligi igrat će u polufinalu doigravanja protiv šibenske Viktorije, koja je u ligi zauzela četvrto mjesto, dok će drugi za finale igrati protiv Primorja EB. 

20. travanj 2024 02:26