StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/FINAL FOUR TRIGLAV REGIONALNE LIGE, DUBROVNIK, 31. OŽUJKA I 1. TRAVNJA

LUKA LONČAR Centar koji s Jugom ima stopostotni učinak!

28. ožujka 2017. - 17:17

Pljesak za Luku Lončara. Centar Jug Croatia osiguranja i hrvatski reprezentativac najbolji je igrač ligaškog dijela Triglav Regionalne lige. Odlučio je tako stručni žiri u sastavu: Perica Bukić, Milorad Krivokapić, Petar Porobić i Milivoj Bebić. Prošle godine je trofej pripao Felipe Perroneu. Sjajni Brazlac je bio najbolji, a sad opet nagrada ide u ruke Jugovog igrača.

Prošle sezone osvojio je Jug CO sve što se osvojiti može.

- Osjećaj je fantastičan. Nakon kojeg naslova sam se osjećao najbolje? Budimpešta i osvajanje naslova prvaka Europe je na prvom mjestu. Nakon tog finala, pobjede protiv Olympiacosa, otišli smo na večeru, a nakon nje, kad sam se smirio… Uf, teško je opisati taj osjećaj, tu sreću, zadovoljstvo u tom trenutku. Gledaš suigrače, sve oko sebe i vidiš kako su svi presretni. San svakoga sportaša je osvojiti naslov klupskog prvaka Europe, a kad to napraviš kad nisi favorit, onda je osjećaj još bolji. Potom način na koji smo mi to napravili. Mi smo u Budimpešti pomeli sve i to nam je put do trona bio sve samo ne lagan. Prvo domaćin u četvrtfinalu, zatim branitelj naslova i najskuplja momčad u polufinalu, u finalu do toga dana jedina neporažena momčad u Europi prošle sezone…  - pričao je Lončar u osvrtu na 2016. godine na kraju koje je čitav vaterpolski svijet napisao: 'Jugaši su osvojili sve što se osvojiti moglo' uz ocjenu kako bolje ne može. Lončar je odmah imao 'ispravak netočnog navoda'.

- Treba reći bolje ne može u jednoj sezoni, ali uvijek može bolje. Možemo opet osvojiti svih pet, a što nikad nitko nije uspio. Sad će to, naravno, biti to puno teže ostvariti. Sad se svi spremaju daleko više za nas, svi znaju naše prednosti i mane, analizirat će nas još i više, ali borit ćemo se i pokušat ovo ponoviti - poručio je, poželio tada Lončar, koji je u ljeto 2015. potpisao petogodišnji ugovor s Jugom. Od kada je stigao u Gruž završeno je šest natjecanja i osvojio je svih šest. Ukupno je vlasnik 14 trofeja. Prvog je osvojio 2008. sa zagrebačkom Mladosti, i to je bio naslov prvaka Hrvatske. Potom je s Mladosti 2011. pobjednik Kupa Hrvatske, pa s Bresciom 2012. pobjednik Kupa Italije te je sad s Jugom uzeo svih šest trofeja. S reprezentacijom zlato na Mediteranskim igrama 2013. u turskom Mersinu, srebro na Olimpijskim igrama 2016. u Riju, Svjetskom prvenstvu 2015. u Kazanju i Svjetskoj ligi u 2013. u Bergamu te bronca na SP-u 2013. u Barceloni.

Lončar svoj stopostotni učinak s Jugom može nastaviti ovog tjedna. U Gružu se 31. ožujka i 1. travnja igra Final four Triglav Jadranske lige. Prvog dana se igraju polufinala. Od 18.30 sati Jug CO protiv beogradskog Partizana, a u 20.15 sati u drugom polufinalu Jadran Carine Herceg Novi i HAVK Mladost. Ne igra se za treće mjesto. Drugog dana FF-a samo je na programu finale koje u Gružu počinje u 19.30 sati. 

25. travanj 2024 10:00