StoryEditorOCM
VaterpoloTRENER JUGOV VATERPOLISTA UOČI ZAVRŠNA DVA MJESECA SEZONE

VJEKOSLAV KOBEŠĆAK 'Ovu sezonu sam uvijek mrvicu nezadovoljan, a sve što smo mogli napraviti smo napravili!'

27. ožujka 2017. - 12:41

Ligaški dio je završen. Stiže završni turnir, u petak, 31. ožujka i u subotu, 1. travnja u Gružu pada odluka o pobjedniku Triglav Regionalne lige. Prošle godine Jug CO je napadao naslov pobjednika, a ostao uoči te borbe iznenada bez Felipe Perronea. Šok u Gružu budući je Brazilac morao iznenada na operaciju slijepog crijeva, a s druge strane branitelj naslova i glavni konkurent je bio jak, baš jak ako se prošlogodišnje Primorje EB uspoređuju s Jugovim konkurentima ove sezone. Što kaže Jugov trener Vjekoslav Kobešćak?

- Ne bih rekao da je ništa bezopasnija situacija nego je bila prošle godine. Naš ligaški skor je isti prošle i ove godine. Prošle godine smo izgubili samo jednu utakmicu, tada od Primorja EB u Rijeci, a ove od Partizana u Beogradu. Sve ostale utakmice smo dobili i opet smo broj jedan te zbog toga domaćini završnog turnira. Ali, mišljenja sam kako ne možemo uspoređivati ovu i prethodnu sezonu. Prvo, ne možemo je uspoređivati što se tiče ostalih momčadi, a ne možemo ni što se tiče nas samih bez obzira što na papiru imamo iste igrače.

Nastavit će Kobešćak.

- Naša igra je ove sezone na trenutke dobra dok na trenutke mislim kako može biti bolja, kako još nismo došli do onoga što tražimo. Nadam se kako ćemo do toga što tražimo doći uskoro. Već za koji dan. Moramo biti u top formi za Final four Regionalne lige jer ostali kad igraju protiv nas igraju dosta bolje nego na svim ostalim utakmicama. Imaju protiv nas priliku za dokazivanjem jer igraju protiv prvaka, i nisu nikakvi favoriti. Tu oni vide svoju priliku i tu nas najlakše mogu iznenaditi. Mi smo veliki favoriti domaćeg prvenstva jer u igri na dvije ili tri pobjede, ako smo kompletni, ne može nas u ovom trenutku netko dobiti, ali na turniru kakav je Final four Regionalne lige, kad odlučuje jedna utakmica, tu je sve moguće. Maksimalno ćemo respektirati suparnike, prvenstveno Partizana kao prvog suparnika s kojim igramo u petak navečer u polufinalu. Spremati se za tu utakmicu i momčad koja nas je iznenadila jednom ove sezone, koja je sad u Euroligi dobila Hannovera, a u Regionalnoj ligi Mladost te ušla u jednu pozitivnu seriju. Nadam se u na Final fouru našoj dobroj igri. Moramo je još malo podići te se nadam i novom trofeju.

Prije neki dan osigurali ste nastup na Final Six-u Eurolige pobjedom protiv Barcelonete 11:10.

- Pazite, mi smo s ciljevima tamo gdje smo htjeli biti, a to znači da smo osvojili europski Superkup, osvojili ili obranili, kako hoćete, Kup Hrvatske te se plasirali na Final Six Eurolige. Sad ćemo probati u preostale dvije utakmice u skupini Eurolige, to su PRO Recco i ZF Eger, obje u gostima, ostvariti najmanje jednu pobjedu kako bi osigurali drugu poziciju u skupini. Hoće li nam to olakšati posao u Budimpešti, teško je to reći, ali to ćemo jednostavno ići napraviti…. Ova sezona je zahtjevna Euroliga, već u ovom prvom dijelu u skupini, a jasno nam je kako će Final Six biti teži nego prošle godine.

Međutim, druga pozicija u skupini donosi lakšeg protivnika u četvrtfinalu?

- Da u četvrtfinalu. Razlika je igrati sa Szolnokom ili Olympiacosom ako si treći, ili s Bresciom ili OSC-a u četvrtfinalu ako si drugi. Ali, to opet ovisi i o našoj formi. Prošle godine smo do naslova došli težim putem, prvo domaćin, potom branitelj naslova te u finalu Olympiacos, koji je bio neporažen cijele sezone do te utakmice. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti to ponoviti ove godine. Mi se nadamo da možemo, ali treba za to posložiti još dosta stvari… Možda smo malo i prezahtjevni. Ovu sezonu sam uvijek mrvicu nezadovoljan, a sve što smo mogli napraviti smo napravili. Nije to malo, nije to malo. Ali, takvi smo. Guramo dalje. Dok je god momčad u ovakvom sastavu i u ovakvom klubu, i ima priliku igrati na tako visokom nivou, mi ćemo od nje tražiti najbolje i svi ćemo dati sve od sebe.

Nikad nitko nije obranio svih pet naslova u jednoj sezoni.

- Vrlo rijetko su se obranile samo europske titule. Puno je izazova ispred nas, ali nismo favoriti u europskoj Ligi prvaka. Toga moramo biti svjesni. I moramo se postaviti u poziciju u kojoj smo bili prošle godine. Gladni trofeja, vrebat iz prikrajka. Ponavljam, moramo biti svjesni kako smo u drugom krugu favorita za taj naslov – istaknuo je Kobešćak.   

19. travanj 2024 17:11