StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE

SVI SU PROŠLI Cavtat i dalje 100 posto!

19. ožujka 2017. - 02:15

Sva tri kluba iz naše županije na kvalifikacijskim turnirima prvenstva Hrvatske za uzrast nada, Cavtat, Jug CO i KPK, izborili su plasman na završni turnir. Cavtat i Jug CO su to uspjeli plasmanom u razigravanje za poredak od 1. do 4. mjesta na turniru u Šibeniku odnosno Dubrovniku, dok je KPK to uspio osiguravši jedno od prva dva mjesta u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta turnira u Šibeniku. Naime, prvih šest s oba turnira igrat će u završnici te se boriti za naslov prvaka.

Jug CO je nakon sve tri pobjede u skupini upisao prvi poraz na turniru u Gružu. Izgubio je s 5:1 od OVK POŠK u prvoj utakmici razigravanja za poredak od 1. do 4. mjesta. Vlaho Pavlić (na slici) postigao je jedini pogodak za Jug CO, koji je prenio pobjedu s Medveščakom, a koji u zadnjem kolu u skupini za poredak od 1. do 4. mjesta igra u nedjelju, 19. ožujka protiv Primorja EB.

Cavtat je u Šibeniku na stopostotnom učinku. U skupini je ostvario sve četiri pobjede, a u razigravanju za poredak od 1. do 4. mjesta dobio Palada Njivice sa 17:6 (strijelci za Cavtat su bili: Marko Glavinić 6, Ivan Glavinić i Ivuša Burđelez po 3, Bruno Bobić i Marko Piplica po 2 te Zvonimir Miloglav 1 pogodak). Cavtat je prenio u drugi krug pobjedu protiv splitskog Jadrana. U zadnjem kolu razigravanja za poredak od 1. do 4. mjesta igra u nedjelju 19. ožujka s Mladosti za pobjednika kvalifikacijskog turnira u Šibeniku.

KPK je bio treći u svojoj supini prvog kruga kvalifikacija te u drugom dijelu igra u skupini za poredak od 5. do 8. mjesta. Prenio je uspjeh protiv Murse, a potom je u prvoj utakmici u drugom krugu savladao Solaris sa 6:5 (Roko Krkeljaš 4, Marija Foretić i Jure Roso po 1 pogodak za KPK). te osigurao nastup na završnom turniru prvenstva Hrvatske U zadnjem nastupu u Šibeniku, u nedjelju, 19. ožujka, KPK igra protiv ZPK. Ako dobije zauzet će peto mjesto, a ako izgubi šesto.

19. travanj 2024 08:43