StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/SVJETSKA LIGA

SUKNO NAJBOLJI Hrvatska poražena od Grčke

Piše Antonio Vojvodić
15. veljače 2017. - 09:32

Hrvatska je unatoč porazu u Ateni od Grčke 10:8 najvjerojatnije osigurala prvo mjesto u skupini B te tako i plasman na završni turnir Svjetske lige. Podsjetimo kako je Hrvatska u današnju utakmicu ušla s pet pogodaka viška, budući je na startu kvalifikacija dobila Grčku u Rijeci s 11:6. Čak joj i poraz ne viši od četiri razlike bio dovoljan za prvo mjesto. U preostala dva susreta naši vaterpolisti nemaju pravo na kiks, a s obzirom da dočekuju Francusku i Nizozemsku, problema ne bi trebalo biti. 

Naši su vaterpolisti dobro otvorili susret i poveli s 2:0, prednost od dva pogotka su imali sve do kraja druge četvrtine, kada su domaćini stigli na minimalni zaostatak. Grci su prvi put poveli u trećoj četvrtini sa 6:5 te su prednost u jednom trenutku povećali na "opasnih" tri razlike. Kod Hrvatske najbolji igrač i strijelac bio je Sandro Sukno sa četiri pogotka, a po jedan su postigli Andro BušljeMaro Joković, Luka Lončar i Ivan Krapić.

SKUPINA 'B'/4. KOLO Grčka – Hrvatska 10:8 (1:2, 3:3, 3:1, 3:2)

HRVATSKA: Bijač, Lončar 1, Krapić 1, Macan, Bušlje 1, Buljubašić, Sukno 4, Bukić, Fatović, Šetka, Joković 1, Milaković , Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak

POREDAK
1. Hrvatska 9 bodova, 2. Grčka 9 bodova, 3. Nizozemska 6 bodova, 4. Francuska bez boda.
 
Nizozemska je pobjedila Francusku na gostovanju 7:6. Hrvatska u 5. kolu, 14. ožujka, dočekuje u Vukovaru Francusku, a u posljednjem, 6. kolu, 11. travnja, ugostit će Nizozemsku.

24. travanj 2024 04:47