StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

PETERCI ZA PET Jugovi juniori izborili polufinale!

Piše PSD.
11. veljače 2017. - 00:15

Juniori Jug Croatia osiguranja plasirali su se u polufinale završnog turnira prvenstva Hrvatske, koji se igra u Zagrebu. U četvrtfinalu Final Six-a dobili su na peterce splitski Mornar BS. Nakon četiri četvrtine bilo je 3:3 (1:2, 0:0, 0:1, 2:0), a na peterce 5:3.

Filip Kržić (na slici) postigao je dva pogotka protiv Mornara BS, oba u posljednjoj četvrtini u kojoj je Jug CO od 1:3 stigao do izjednačenja te peteraca. Prvi pogodak za momčad trenera Veselina Đuha dao je Jacob Merčep, i to za vodstvo 1:0 nakon čega je splitska momčad postigla tri pogotka. U odluci na peterce, tko će među četiri najbolja, svih pet Jugovih izvođača je pogodilo (Kristijan Čulina, Filip Kržić, Karlo Krmek, Jacob Merčep i Mavro Farčić), dok je u drugoj seriji Toni Jarak obranio udarac mornarevcu Hrvoju Miletiću. Jarak je imao ukupno 13 obrana. Još su za Jug CO igrali Petar Pejić, Ivan Njavro, Maroje Vidosavljević Vučić, Mario Bratoš, Ivo Brailo, Matija Balić, Antonio Vukojević i Marko Erdelez.

Jug CO će u subotu, 11. veljače igrati za finale s riječkim Primorjem EB, dok će se u drugom polufinalu ogledati HAVK Mladost i OVK POŠK, koji je u prvom četvrtfinalu dobio s 11:5 Zadar 1952. Primorje EB i HAVK Mladost su kao pobjednici polufinalnih turnira bili slobodni prvog dana Final Six-a.

Prvenstvo završava u nedjelju, 12. veljače utakmicama za treće i prvo mjesto.

24. travanj 2024 23:58