StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA

BIJAČ UPITAN ZA HANNOVER Tri trofejna crnogorska reprezentativca prijete Jugašima!

7. veljače 2017. - 22:54

Prva vijest iz Jug Croatia osiguranja uoči europskog nastupa u Gružu protiv njemačkog Hannovera nije dobra. Upitan je nastup kapetana Marka Bijača, reprezentativnog vratara. Kad se zna kako su već (odavno) izvan bazena dva udarna Jugova igrača, Pavo Marković i Xavi Garcia, raspoloženje uoči ogleda s trenutno najboljom njemačkom momčadi očekivano nije najbolje.

Hannover je stigao u Dubrovnik. Trenirao 24 sata prije utakmice u Gružu. Plivao i šutirao. Što je spremio za Jug CO doznat ćemo od 19 sati u srijedu, 8. veljače. Juga, kojem je uvijek doma imperativ pobjeda, muče problemi s ozljedama, ali i suparnik jer nije Hannover momčad za bacit. Vjeko Kobešćak, Jugov trener je u ponedjeljak ujutro na konferenciji za novinare bio jasan i glasan: Hannover je ozbiljna momčad.

Nek se zna kako je Jugov suparnik uzeo prvi trofej u Njemačkoj ove sezone, osvojio domaći Kup. U finalu je dobio Duisburg. Eto, njemački velikan Spandau 04 nije uspio pored njih doći ni do finala. Ima Hannover u svojim redovima stranaca kao u priči. Najzvučnije ime je Predrag Jokić, branič svjetskog kalibra. Stoji, godine su učinile svoje, ali ne bi se zakleli kako je zbog toga manje opasan. Zatim, u kapici Hannovera svi podvlače ime Aleksandara Radovića, koji nije ostao baš u dobrom sjećanju Jugašima kad su u sezoni 2009./10. izgubili finale Jadranske lige, i to usred Gruža od hercegnovskog Jadrana s kojim je osvajao prvenstvo i kup prvo zajedničke države Srbije i Crne Gore, a potom sve što se moglo osvojiti otkad je Crna Gora proglasila samostalnost. Potom je Radović otišao u beogradski Partizan s kojim je osvojio naslov prvaka Europe, a te iste 2011. i europski Superkup. Naravno, bio je najbolji u Srbiji s Partizanom. Potom se vratio u Herceg Novi pa opet otišao. S Posillipom je 2015. uzeo LEN-a kup. S Crnom Gorom ima dva srebra na Europskim prvenstvima, nije ga bilo na Svjetskom prvenstvu u Barceloni 2013. zbog ozlijede. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. bio je četvrti te prošlo ljeto u Riju. Jokić je još ‘gori’ kad su trofeji u pitanju. Ima olimpijsko srebro iz Atene 2004. s reprezentacijom SRJ s kojom je 2003. uzeo broncu na Svjetskom prvenstvu. Sa Srbijom i Crnom Gorom je bio svjetski prvak 2005., s Crnom Gorom europski prvak 2008. te doprvak 2012. i 2016. godine. Klupskih trofeja ima na bacanje. Osvajao ih je s hercegnovskim Jadranom, sa Savonom, PRO Reccom, Budvom, Partizanom.. sad i s Hannoverom.

Inače, Hannover ima ukupno četiri Crnogorca. Preostala dva su Luka Sekulić i Darko Brguljan, koji je skupa s Jokićem i Radovićem osvojio srebro u Beogradu prošle godine na Europskom prvenstvu. Brguljan je bio prvak Europe s Primorcem iz Kotora 2009. godine te osvajač iste godine europskog Superkupa. Prvak Crne Gore s Primorcem i Budvom. Igrajući za Canottieri bio je prvi strijelac talijanskog prvenstva u sezoni 2013./14. S reprezentacijom ima srebro sa Svjetskog prvenstva iz Barcelona 2013., i on je bio u Riju...

Plus, dvojica bivših Mornarevaca, Marin Ban i Ante Ćorušić, te šibensko dijete, drugi vratar Hannovera, Luka Sučić. Zatim Slovak Marek Tkac, Nizozemac Jorn Winkelhorst, dugogodišnji njemački reprezentativac Eric Bukowski, koji je sa Spandauom 04 sedam puta bio prvak Njemačke i pobjednik njemačkog Kupa...

Hannover je prošlo kolo izgubio u gostima od ZF Egera s 10:7, a na startu kod PRO Recca s 18:8. Kod kuće prvo iznenadio Barcelonetu odigravši 9:9, a kad je to uspio, 12:12 s Partizanom kod kuće mu se nije računao kao plus.
 
Utakmicu Jug CO – Hannover prenosi izravno televizija Arenasport.

POREDAK / SKUPINA 'B'
1. PRO Recco
12 bodova, 2. Jug CO 7 bodova, 3. ZF Eger 6 bodova, 4. CN Barceloneta 5 bodova, 5. Hannover 2 boda, 6. Partizan 1 bod. U 5. kolu još igraju Partizan - PRO Recco te ZF Eger - CN Barceloneta.

19. travanj 2024 06:17