StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

GRUŽ SLAVI Kadeti Jug Croatia osiguranja prvaci Hrvatske!

5. veljače 2017. - 17:13

Slavi Gruž. Kadeti Jug Croatia osiguranja su prvaci Hrvatske. Najbolji na polufinalnom turniru u Splitu, najbolji sad i na završnom, Final Six-u u Zadru. Nakon što su u polufinalu dobili KPK s 12:3, u finalu je momčad trenera Frana Karača i Željka Vukčevića bila bolja od domaćina, Zadra 1952. sa 7:5 (0:0, 2:0, 0:3, 5:2).

Jugaši su u finalu poveli s 2:0, oba pogotka postigli su u drugoj četvrtini (Hrvoje Zvono i Maro Banić). U trećoj četvrtini preokret. Zadra 1952., koji je postigao tri pogotka te zadnju četvrtinu dočekao s prednosšću 3:2. Posljednju četvrtinu Jugaši su otvorili s dva pogotka te poveli sa 4:3 (Maro Banić i Zvonimir Perić). Domaćin je izjednačio na 4:4 nakon čega je Jug CO postigao nova dva pogotka (Maro Banić i Nikola Ljepava). Zadrani su smanjili minutu i 28 sekundi prije kraja utakmice, a pogotkom Hrvoja Zvona u posljednjim sekundama utakmice s igračem više Jug CO je potvrdio pobjedu.

Maro Banić s tri pogotka bio je prvi strijelac Jug CO u finalu, dva je postigao Hrvoje Zvono, a po jedan Nikola Ljepava i Zvonimir Perić.

Naslov prvaka Jug Croatia osiguranje osvojio je igrajući u sastavu: Ivan Jurišić, Nedjeljko Ljuban, Nikola Ljepava, Patrik Kolak, Zvonimir Perić, Vlaho Pavlić, Luka Bjelopera, Maro Banić, Roberto Radić, Hrvoje Zvono, Matej Miloglav, Ivan Kisić, Luka Živalj i Lovro Borovina.

U utakmici za treće mjesto KPK je poražen od Mladosti sa 7:5 (Toni Mozara je postigao tri, a po jedan pogodak za KPK Hrvoje Žuvela i Franko Fabris). Dva od tri laskava pojedinačna trofeja pripala su Jugašima: Zvonimir Perić je izabran za najboljeg igrača, a Ivan Jurišić za najboljeg vratara.

23. travanj 2024 05:42