StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVA 'B' HRVATSKA LIGA

KORČULA - NEOSVOJIVA TVRĐAVA Dobili Jadrana i ostali na vrhu!

21. siječnja 2017. - 23:27

Ogled dva od četiri vodeća sastava lige pripao je u Korčuli domaćinu. KPK je s 9:7 (1:2, 2:1, 3:2, 3:2) dobio Jadran iz Kostrene te je sad s tri pobjede i jednim porazom usamljen na prvom mjestu. KPK je dobio sve tri utakmice kod kuće ove sezone, dok je u jedinoj utakmici na strani poražen u Gružu od Bellevuea. Hoće li KPK ostati sam na vrhu ovisi o tome kako će završiti ogled u Sisku između Siscie i Bellevuea, drugi ogled 4. kola Prve 'B' hrvatske lige u kojem se sastaju momčadi koje su u prva tri kola zabilježile po dvije pobjede i jedan poraz. Utakmica Siscia - Bellevue igra se u nedjelju, 22. siječnja s početkom u 16 sati.
 
U Korčuli nije počelo dobro za domaćina. Jadran je poveo s 1:0, a početkom druge četvrtine imao i dva pogotka viška (3:1). Nakon toga kreće KPK, koji je serijom 3:0 stigao do prvog vodstva. Jadran je izjednačio na 4:4 dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine nakon čega KPK vrlo brzo stiže do 6:4. Početkom posljednje četvrtine opet je domaćin imao dva pogotka viška (7:5), a minutu i 27 sekundi prije kraja i plus tri (9:6).

Mavro Farčić je sa 4 pogotka bio prvi strijelac KPK, pogodak manje je postigao Frano Radovanović, a po jedan pogodak Tomislav Denoble i Tin Fabris.

- Teška, baš tvrda utakmica. Nismo ih mogli preplivat, što je naš forte. Više od dvije četvrtine je utakmica bila u egalu. Međutim, na kraju, kad se sve zbroji, zasluženo smo dobili utakmicu. Prvi put je ove sezone za nas igrao Mavro Farčić iz Juga, koji je i prošle sezone igrao za KPK. On je bio jedino pojačanje za ovu utakmicu. Utakmica je bila lijepa. Gledatelji mogu biti zadovoljni, pogotovo naši navijači. Imamo tri pobjede i jedan poraz. Prvi smo. Sad se okrećemo idućoj utakmici u kojoj smo gosti u Makarskoj domaćeg Galeba. To nam je itekako važna utakmica u borbi za prvo mjesto - istaknuo je Emil Nikolić, trener KPK za koji su još igrali Branimir Baždarić, Ante Radovanović, Marino Sardelić, Beris Peručić, Rando Cebalo, Lovor Lozica, Mate Batinović, Mojmir Tomić, Davor Skokandić i Andrej Farac.

Utakmicu KPK - Jadran Kostrena sudili su dubrovački međunarodni suci, Maro Savinović i Mladen Rak, dok je delegat bio Stijepo Čubela.

25. travanj 2024 04:14