StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/TRIGLAV REGIONALNA LIGA

JUG JE KATEGORIJA ZA SEBE Trener u Splitu radno proslavio 43. rođendan, Obradović 'dobio' Vrlića...

20. siječnja 2017. - 22:58

Jug je kategorija za sebe – istaknuo je uoči utakmice Mislav Bezmalinović, legenda Jadrana i hrvatskog vaterpola, danas član najužeg vodstva splitskog kluba, koji se u zimskom prijelaznom roku pojačao. Stigao je gruzijski reprezentativac, centar Levan Chikvinidze te Dušan Vasić, bivši igrač Vojvodine i Panathinaikosa, koji je 2014. godine igrao za reprezentaciju Srbije u Svjetskom kupu. S njima dvojicom Jadran je prije šest dana stigao do prve ovosezonske pobjede u Regionalnoj ligi. Bio je bolji od Budve u gostima.

Jug CO je na ogled s Jadranom u Split stigao bez trojice udarnih. Maro Joković je postao po drugi put otac te nije putovao u Split, dok zbog bolesti odnosno ozljede Jugov trener Vjeko Kobešćak na svoj 43. rođendan nije mogao računati na Pava Markovića odnosno Xavi Garciju. Inače, Kobešćak je jutro prije utakmice u Splitu bio gost legendarnog sportskog novinara Zdravka Reića u njegovom Talk showu 'Istinom do gola'. Snimljena emisija bit će prvi put prikazana u programu Sportske televizije idući tjedan, u srijedu, 25. siječnja u 17.05 sati.

- Marković bi se trebao uskoro vratiti, dok je Garcia, koji se ozlijedio 10. siječnja igrajući za reprezentaciju zbog čega je operiran, već danas počeo trenirati. Plivao je u Gružu s plastičnim gipsom na desnoj ruci. Srećom, nemamo sad težih utakmica, utakmica u kojima je ulog trofej. Očekujem kako će idući mjesec obojica biti opet u sastavu – rekao je Jugov sportski direktor Ognjen Kržić.

Kobešćak je odlučio odmoriti kapetana, Marka Bijača te je mjesto među vratnicama zauzeo Toni Popadić. Kao i 48 sati prije protiv Partizana u Beogradu u utakmici za bodove u skupini europske Lige prvaka, tako i sad u Poljudu protiv Jadrana za bodove u Regionalnoj ligi, Jug CO je u prvoj četvrtini dva puta pobjegao u kontru. Opet je, kao i u Beogradu, postigao u prvoj četvrtini šest pogodaka, i opet je 'ubio' utakmicu već na samom početku te nije bilo ama baš nikakve neizvjesnosti. Paulo Obradović i Josip Vrlić su se 'natjecali' tko će postići više pogodaka. Obradović je sa 6:5 dobio tu 'utakmicu' u kojoj obojica nisu promašila niti jednom. Obradović je za razliku od Vrlića pucao peterac te je 'tako' pobijedio. Inače su obojica iz igre šutirala 5/5. Od mlađih, koji su zauzeli mjesta Jokovića, Garcije i Markovića, Filip Kržić se upisao među strijelce.

Na kraju osma utakmica Juga u Regionalnoj ligi u sezoni 2016./17. i osma pobjeda. Ništa čudno. Čudo će biti ukoliko ove sezone iti jedan sastav u Regionalnoj ligi uspije izbjeći poraz od dubrovačkog sastava.

I idući tjedan Jugaše čeka ritam srijeda – petak. Opet su na putu. Ovaj put su im obje obveze u Regionalnoj ligi. U srijedu, 25. siječnja su gosti Budve, a u petak, 27. siječnja riječkog Primorja EB.

9. KOLO Jadran – Jug CO 11:20
SPLIT
Bazen u Poljudu. Suci: Tomislav Copić i Ante Bura (obojica iz Šibenika).
JADRAN SPLIT: Strujić (3 obrane), Tonković, Marinić Kragić (5), Vasić (2), Antonijević, Pejković, Buzdovačić (1), Bušelić, Visković (1), Milardović, Santini, Gluhaić (2), Bratim (3 obrane), Chikvinidze. Trener: Mile Smodlaka.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar (2), Kržić (1), Merčep, Čulina, Ivanković, Pavličević, Perrone (1), Benić (3), Obradović (6), Bijač, Vrlić (5). Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Jadran Split 10/4, Jug CO 8/7
Peterci: Jadran Split 1/1, Jug CO 1/1
Četvrtine: 2:6, 4:6, 2:4, 3:4.

Ostali rezultati 9. kola, petak, 20. siječnja, Novi Sad: Vojvodina – Primorje EB 6:8, subota, 21. siječnja, Beograd: Partizan – Budva, Split: Mornar – Mladost, slobodan je Jadran Carine Herceg Novi.

POREDAK
1. Jug CO 24
boda/8 utakmica, 2. Jadran Carine Herceg Novi 16 bodova/8 utakmica, 3. HAVK Mladost 15 bodova/7 utakmica, 4. Partizan RF 13 bodova/7 utakmica, 5. Primorje EB 11 bodova / 8 utakmica, 6. Mornar BS 7 bodova/7 utakmica, 7. Jadran Split 4 boda/8 utakmica, 8. Budva 4 boda/7 utakmica, 9. Vojvodina 3 boda/8 utakmica.

20. travanj 2024 13:19