StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA

PARTIZAN NE MOŽE IGRATI NA SVOJOJ BANJICI Nema novaca, nema nafte, a stiže Jug CO

17. siječnja 2017. - 00:47

Partizan Raiffeisen će u srijedu, 18. siječnja dočekati Jug CO u zatvorenom bazenu Sportsko-rekreacijsko-poslovnog centra 'Milan Gale Muškatirović' na Dorćolu, a ne na svojoj Banjici jer se tamo voda danima ne grije. Razlog, nema nafte jer nema novaca u kasi najuspješnijeg srpskog vaterpolskog kluba, koji ne krije da se nalazi u teškoj financijskoj situaciji. Proteklih dana je Partizan Raiffeisen trenirao na bazenu u Košutnjaku, zatim bio na Zlatiboru te u Budimpešti, gdje je imao zajedničke treninge s Ferencvarosom, koji je sad osvanuo u Gružu te trenirao skupa s Jugom. Naime, Ferencvaros je suparnik hercegnovskom Jadran Carine u Europskom kupu. U srijedu igra u Igalu prvu utakmicu polufinala. Uzvrat je u Budimpešti 18. veljače. (Verona i Oradea su suparnici u drugom polufinalu Europskog kupa).

Partizan Raiffeisen i Jug CO su suparnici u 4. kolu skupine 'B' europske Lige prvaka. I dok je Jug CO 2017. otvorio uvjerljivom pobjedom u Regionalnoj ligi protiv Vojvodine u Gružu (17:5), Partizan je u subotu navečer doživio debakl u Zagrebu. Izgubio je od Mladosti derbi 8. kola s 10:4 i treće mjesto (Jug CO vodi u Regionalnoj ligi sa stopostotnim učinkom - sedam pobjeda, ima 21 bod, drugi je sa 16 bodova iz osam utakmica Jadran Carine Herceg Novi, Mladost treća s 15 bodova iz 7 utakmica, Partizan četvrti s 13 bodova iz 7 utakmica, peto Primorje EB ima 8 bodova iz 7 utakmica...).

Krajem 2016. Partizan Raiffeisen je osvojio Kup Srbije, dok je Jug CO u prosincu prvo osvojio europski Superkup, a četiri dana poslije i Kup Hrvatske. Beogradski klub, ističu, nije nezadovoljan igrom u europskoj Ligi prvaka iako je osvojio samo bod od mogućih devet te rezultatima u Regionalnoj ligi u kojoj mu je cilj plasman na Final four, a osim što je novu godinu dočekao s problemom gdje igrati domaće utakmice, ima problema i sa sastavom. Marko Manojlović i Mihajlo Repanović su više izvan bazena, nego u bazenu. Manojlović nije igrao u Zagrebu.

- Drugi put ove sezone se sastajemo s Jugom, prvakom Europe. U utakmici Regionalne lige izgubili smo uvjerljivo prije svega zbog lošeg početka utakmice. Novi dvoboj s trenutno najboljom momčadi Europe, koja je prošle godine osvojila sve što je mogla, prilika je da vidimo koliko smo napredovali u odnosu na taj prvi susret i koliko još treba da učimo – istaknuo je Zoran Milenković, trener Partizana Raiffeisena na konferenciji za novinare.

Jug CO je u skupini 'B' Eurolige treći sa 4 boda (pobjeda protiv ZF Egera u Gružu s 10:6, potom poraz od PRO Recca u Gružu s 11:8 i nakon toga remi u Barceloni protiv CN Barcelonete 7:7). Partizan Raiffeisen je osvojio bod (poraz prvo u Barceloni od CN Barcelonete 12:5, zatim poraz kod kuće od ZF Eger s 9:8 i na kraju 12:12 u Njemačkoj protiv Hannovera). U skupini 'B' vodi PRO Recco sa svih 9 bodova, druga je CN Barceloneta s 5 bodova, Jug Croatia osiguranje je treći sa 4 boda, četvrt ZF Eger ima 3 boda, peti Hannover 2 boda te posljednji, šesti Partizan Raiffeisen s 1 bodom.

Bazen 'Milan Gale Muškatirović' u kojem će se u srijedu s početkom u 18.30 sati ogledati Partizan Raiffeisen i Jug CO je olimpijskih dimenzija. Neobičan je izgled krova te tribine (trokut), koja je kapaciteta 600 mjesta. Jugaši će prvi put u najjačem europskom klupskom natjecanju biti bez Xavi Garcie, koji je ozlijedio desnu ruku igrajući prije sedam dana za reprezentaciju protiv Nizozemske u Eindhovenu te je operiran. Zbog toga je propustio utakmicu s Vojvodinom, sad na njega ne može računati Jugov trener Vjeko Kobešćak za susret u srijedu u Beogradu.

19. travanj 2024 04:44