StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

KADETI Stopostotni Jugaši slobodni prvog dana Final Six-a te čekaju protiv koga će igrati za finale

14. siječnja 2017. - 22:22

Sa stopostotnim učinkom kadeti Jug Croatia osiguranja zaključili su nastup na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske u Splitu. Već nakon 2. kola bilo je jasno kako su prvi, a da su baš najbolji, potvrdili su i u posljednjem, 3. kolu. Nakon što su na startu bili s 12:6 bolji od zagrebačke Mladosti, potom u 2. kolu od KPK s 9:4, na kraju su s 9:5 dobili domaćina, splitski Jadran.

Matej Miloglav s tri pogotka je bio prvi strijelac Jug CO protiv Jadrana, po dva pogotka su postigli Zvonimir Perić i Roberto Radić, a po jedan Maro Banić i Ivan Kisić.

Prvo mjesto u Splitu pod vodstvom trenera Frana Karača i Joška Turka Jug CO je izborio u sastavu: Ivan Jurišić, Nedjeljko Ljuban, Nikola Ljepava, Lauren Baletić, Zvonimir Perić, Vlaho Pavlić, Luka Bjelopera, Maro Banić, Roberto Radić, Hrvoje Zvono, Matej Miloglav, Ivan Kisić, Luka Živalj i Jure Jarak.

Prvo mjesto donijelo je Jugašima plasman u polufinale. Slobodni su prvi dan Final Six-a kada će doznati suparnika u polufinalu. Bit će to pobjednik ogleda između riječkog Primorja EB, koji je bio drugi na drugom polufinalnom turniru odigranom u Rijeci i KPK (Korčulani su bili treći u Splitu). U polufinalu je i Zadar 1952., pobjednik turnira u Rijeci, koji će u polufinalu igrati protiv uspješnijeg iz ogleda Mladost (druga u Splitu) – Mornar BS (treći u Rijeci). Bez plasmana na Final Six ostali su splitski Jadran i zagrebački Medveščak, koji su bili posljednji na polufinalnim turnirima u Splitu odnosno Rijeci.

Final Six prvenstva Hrvatske za kadete igra se od 3. do 5. veljače.
 

16. travanj 2024 08:30