StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

KADETI Korčulani s trećeg mjesta na Final Six

14. siječnja 2017. - 19:12

KPK je poražen od zagrebačke Mladosti s 9:2 (1:1, 2:1, 2:0, 4:0) u odluci tko će biti drugi, a tko treći na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske za kadete u Splitu. Korčulani su 32 sekunde prije kraja druge četvrtine postigli drugi pogodak s kojim su stigli na samo pogodak zaostatka  - 3:2 je bio i rezultat prvog poluvremena. Ali, do kraja utakmice više nisu uspjeli zatresti mrežu zagrebačke momčadi.

Najvažnije je KPK ostvario. Izborio je plasman na završni turnir najboljih šest te će prvog dana završnog turnira, 3. veljače, razigravati za plasman u polufinale s drugoplasiranom momčadi turnira druge polufinalne skupine,  koji se igra u Rijeci, a gdje nastupaju Zadar 1952., Medvešćak, Mornar BS i Primorje EB. Mladost će kao druga u splitskoj skupini prvog dana Final Six-a igrati s trećeplasiranim sastavom riječke skupine. Kapekaši su u Splitu dobili splitski Jadran s 11:5, a izgubili od Jug CO s 9:4 i od Mladosti s 9:2. Pod vodstvom trenera Marjana Kosovića i Emila Nikolića KPK je plasman na Final Six izborio u sastavu Andrija Botica, Marijan Duhović, Ivo Milat, Toni Mozara, Hrvoje Žuvela, Vito Sardelić, Nikola Žuvela, Viktor Antunović, Petar Tedeschi, Danijel Caktaš, Franko Fabris, Jakov Bakarić i Marin Čumbelić.

Pogotke za KPK protiv Mladosti postigli su Viktor Antunović za 1:1 te Franko Fabris.

Prvo mjesto na turniru u Splitu osvojio je Jug CO, i to je osigurao prije posljednje utakmice protiv domaćina, splitskog Jadrana, koji nije uspio izboriti prolaz na završni turnir. Jugaši su u 1. kolu dobili zagrebačku Mladost s 12:6, a u 2. kolu KPK.

20. travanj 2024 03:55