StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

KADETI Nakon Kapekaša u Poljudu slavili i Jugaši

13. siječnja 2017. - 22:15

Nakon što su Korčulani s 11:5 dobili splitski Jadran, uspjeh na startu polufinalnog turnira prvenstva Hrvatske za kadete, koji se igra u Splitu, ostvario je i sastav Jug Croatia osiguranja, koji je u drugoj utakmici 1. kola s 12:6 bio bolji od zagrebačke Mladosti.

Hrvoje Zvono je s 3 pogotka bio prvi strijelac Jug CO u susretu 1. kola, Maro Banić, Roberto Radić i Matej Miloglav su postigli po 2, a po jedan pogodak Nikola Ljepava i Luka Bjelopera. Pod vodstvom trenera Frana Karača još su igrali Ivan Jurišić, Nedjeljko Ljuban, Lauren Baletić, Zvonimir Perić, Vlaho Pavlić, Ivan Kisić, Luka Živalj i Jure Jarak.

U prvoj četvrtini Jug je poveo s 1:0. Mladost je izjednačila na 1:1, a nakon toga dva pogotka za redom Jugaša, koji više nisu ispuštali prednost. Na kraju prve četvrtine je bilo 4:2, u drugoj četvrtini 5:3 i 6:4 za Jug CO, koji je na poluvremenu imao pogodak viška (6:5). U nastavku momčad trenera Frana Karača je napravila seriju 5:0 te riješila pitanje pobjednika. Jugaši nisu primili pogodak više od 12 minuta.

Tri prvoplasirana sastava skupine izborit će plasman na završni turnir najboljih šest, koji se igra početkom veljače. Dva su polufinalna turnira. Pobjednici će izravno u polufinale završnog turnira, dok će drugoplasirani i trećeplasirani sastavi prvog dana završnog turnira razigravati za mjesto u polufinalu. Drugi polufinalni turnir igra se u Rijeci gdje su Zadar 1952., Mornar BS, Medveščak i Primorje EB.

Utakmice 2. i 3. kola igraju se u subotu, 14. siječnja. KPK i Jug CO su suparnici u 2. kolu u 10.30 sati, a u 3. kolu KPK igra protiv Mladosti (18.10 sati), a Jug CO protiv splitskog Jadrana (19.20 sati).

25. travanj 2024 12:59