StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROLIGA

JUGU (SAMO) BOD IZ BARCELONE Hvala Perrone, hvala Bijač!

21. prosinca 2016. - 22:49

Jug CO je uzeo bod u Barceloni. Odigrao 7:7 protiv CNA Barcelonete, španjolskog prvaka, koji je tako nakon 3. kola u skupini zadržao bod prednosti u odnosu na europskog prvaka te nadu kako će i petu sezonu za redom vidjeti završni turnir. Španjolci su vodili početkom treće četvrtine s dva pogotka razlike (4:2) nakon čega je Jug CO sa četiri pogotka stigao do istog na kraju treće četvrtine. U posljednjoj četvrtini u nepune četiri minute 3:0 domaćina, koji je tih 7:6 imao sve do 28 sekundi prije kraja kada je sjajni Felipe Pertone realizirao igrača više te svojim petim pogotkom na utakmici izjednačio na 7:7. Kako je Marko Bijač bio siguran u posljednjem napadu domaćina, Jug CO je izborio bod. Jugovom vrataru je to bila 15-a obrana!

Jug CO nije uspio pobjedom zaključiti najuspješniju godinu u povijesti, koja će unatoč tome dobiti najveću moguću ocjenu, čistu peticu. Neće se 2016. pamtiti po dva posljednja nastupa u Euroligi, porazu od PRO Recca u Gružu s 11:8 i ovih 7:7 u Barceloni protiv Barcelonete, lošoj realizaciji igrača više, već po pobjedama u finalima Regionalne lige i prvenstva Hrvatske protiv prošle sezone super jakog Primorja EB, zatim pobjedama na Final Six-u Eurolige u Budimpešti protiv ZF Egera, PRO Recca i Olympiakosa te posljednja dva trijumfa, pobjedi prije sedam dana u Gružu protiv talijanske Brescie s kojom je osvojen europski Superkup te pobjedama u Slavonskom Brodu proteklog vikenda s kojima je ostvaren novi uspjeh u Kupu Hrvatske. Jugaši su u svih pet natjecanja u 2016. otišli do kraja.

BEZ POBJEDNIKA U BARCELONI

Utakmica u Barceloni nije počelo dobro za Jug CO. Već u prvom napadu je pogodio Alberto Munarriz, a potom Jug CO nije iskoristio isključenje Marca Roce te je Bacreloneta došla u priliku s igračem više, isključen je bio Paulo Obradović, stići do 2:0. Međutim, Marko Bijač je muku mučio, ali je uspio zaustaviti loptu prije nego je ona prošla zamišljenu gol crtu.

Potom su Jugaši izigrali domaćina, i to je Josip Vrlić pronašao Felipe Perronea, koji je sam ispred Daniela Lopeza Pineda. Brazilac nije pogriješio. CNA Barceloneta potom ne koristi novog igrača više (isključen Marko Macan). Josip Vrlić je minutu i 41 sekundu prije kraja prve četvrtine izborio peterac, skrivio ga je Slovak u redovima španjolskog prvaka, Martin Famera. Perrone je opet nepogrešiv. U idućem napadu domaćina isključen je Maro Joković, ali se Jug CO još jednom obranio s igračem manje (sva tri puta u prvoj četvrtini).

Nakon što domaćin nije iskoristio prvi napad u drugoj četvrtini, Jug CO s igračem više ne uspijeva otići na plus dva (Xavi Garcia je zatresao vratnicu). Na drugoj strani, u završnici napada, Hrvat u redovima španjolskog prvaka, Luka Lozina je nakon prekršaja pronašao Marca Rocu, koji pogađa gornji desni kut gola Bijača. CNA Barceloneta potom ne koristi igrača više. Nakon toga ni Jug CO kad je isključen bio Luka Lozina. Obranio se potom Jug te stigao do nove prilike s igračem više (isključen Blai Mallarach), koju ne koristi Hrvoje Benić čiji udarac brani Daniel Lopez Pinedo. Zatim domaćin ima igrača više (Luka Lončar), a Alberto Munarriz pogađa za 3:2. Jug CO ne koristi ni petog igrača više. Srećom, sjajnom obranom Marko Bijač je spriječio da CNA Barceloneta ode na plus dva. Domaćin je sve sam napravio, Roger Tahull je ostao sam na prvoj stativi, tukao ali je njegov udarac s dva metra skinuo Jugov kapetan. Potom je u nastavku napada Bijač upisao novu obranu. U zadnjim sekundama druge četvrtine novi igrač više za Jug CO, ali blokiran je udarac Perronea (0/6 igrač više).

CNA Barceloneta je u prvom napadu u trećoj četvrtini povela s dva pogotka razlike. Roger Tahull je sad bio uspješniji od Bijača. Srećom, već u idućem napadu, nakon što je Luka Lončar izborio igrača više, Maro Joković je realizirao prvog igrača više. Potom opet Lončar donosi igrača više, ali odličnu akciju Jugaša, Maro Joković je bio asistent za Paula Obradovića, zaustavlja Daniel Lopez Pinedo, koji je napad poslije zaustavio i udarac Xavi Garcie. Martin Famera je pokušao nakon toga iznenaditi iz daljine Marka Bijača. Sve je ostalo samo na pokušaju. CNA Barceloneta je tri minute prije kraja treće četvrtine imala igrača više. Zatresla se stativa. Odmah na drugoj strani Jug je izjednačio na 4:4. Perrone je iz vanka naciljao mrežu domaćina. Serija Juga se nastavila minutu poslije. S igračem više Paulo Obradović je s krila bio precizan za vodstvo 5:4. Potom obostrano isključenja, pa isključenje Jokovića, ali brani Bijač. Luka Lončar je nakon toga izborio peterac, koji je realizirao Perrone. Četvrti pogodak u nizu Jugaša, četvrti Perronea za prvo osjetno vodstvo Jugaša (6:4).

U prve dvije minute posljednje četvrtine CNA Barceloneta je anulirala prednost Jugaša, a 4 minute i 28 sekundi prije kraja povela sa 7:6. Minguell je pogodio u prvom napadu, a nakon što Jug CO nije iskoristio igrača više, CNA Barceloneta je izborila igrača više (isključen Paulo Obradović) te izjednačila pogotkom Tahulla. Nakon toga dvije odlične obrane vratara domaćih. Potom treće isključenje Marka Macana nakon čega Minguell pogađa za vodstvo španjolskog prvaka. Jugaši su imali igrača više četiri minute prije kraja utakmice, međutim, blokiran je pokušaj Paula Obradovića. Dvije minute prije kraja sjajna obrana Bijača, zaustavio je udarac Minguell s dva metra nakon uplivavanja. Nakon toga brani se domaćin te minutu i pol prije kraja ide u napad. Opet sjajan Bijač. U posljednjoj minuti napad je Juga, koji je izborio igrača više. Perrone pogađa. Njegov peti pogodak (7:7). Do kraja je 28 sekundi. CNA Barceloneta je zatražila minutu odmora te nakon dogovora krenula u napad. Pokušala je doći do pobjede i sva tri boda. Utakmicu je zaključio obranom Jugov vratar Marko Bijač.
 
CNA Barceloneta – Jug CO 7:7
BARCELONA
Plivalište San Sebastian. Suci: Matan Schwartz (Izrael) i Filippo Gomez (Italija).
CNA BARCELONETA: Lopez Pinedo, Famera, S. Rašović, Munarriz (3), Bustos, Minguell (1), Roca (1), V. Rašović, Tahull (2), Fernandez, Mallarach, Lozina, Linares. Trener: Jesus Martin.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković (1), Garcia, Vrlić, Ivanković, Pavličević, Perrone (5), Benić, Obradović (1), Popadić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Igrač više: CNA Barceloneta 11/3, Jug CO 13/3
Peterci: CNA Barceloneta - , Jug CO 2/2
Četvrtine: 1:2, 2:0, 1:4, 3:1.

GOL PO GOL U BARCELONI
Prva četvrtina: 1:0 Munarriz (1), 1:1 Perrone (4), 1:2 Perrone (6/peterac), druga četvrtina: 2:2 Roca (11/izvanka), 3:2 Munarriz (14/igrač više), treća četvrtina: 4:2 Tahull (17), 4:3 Joković (18/igrač više), 4:4 Perrone (22/izvanka), 4:5 Obradović (23/igrač više), 4:6 Perrone (24/peterac), četvrta četvrtina: 5:6 Minguell (25), 6:6 Tahull ( 26/igrač više), 7:6 Minguell (28/igrač više), 7:7 Perrone (32/igrač više).

U preostale dvije utakmice 3. kola skupine 'B': Hannover - Partizan 12:12, ZF Eger - PRO Recco 7:11 / Sandro Sukno jedan pogodak za PRO Recco, koji je vodio s 2:0, prva četvrtina 2:2, a to je bio rezultat i nakon druge četvrtine. U trećoj je talijanski prvak imao 5:2, a do kraja treće dva pogotka domaćina. U posljednjoj četvrtini 6:4 za PRO Recco, zatim pogodak ZF Egera. S dva pogotka PRO Recco je opet na plus 3 (8:5), bilo je i plus pet (11:6)...

POREDAK
1. PRO Recco
9 bodova, 2. CNA Barceloneta 5 bodova, 3. Jug CO 4 boda, 4. ZF Eger 3 boda, 5. Hannover 2 boda, 6. Partizan 1 bod. Tri prva mjesta vode na Final Six. U 4. kolu, 18. siječnja 2017., Jug CO je gost Partizana. ZF Eger dočekuje Hannover, a PRO Recco je domaćin CNA Barceloneta.

19. travanj 2024 07:04