StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/KUP HRVATSKE

JUGAŠI UŠETALI U FINALE TE ČEKAJU Protiv Mladosti ili Primorja EB za novi trofej?

17. prosinca 2016. - 15:44

Jug CO je u finalu Kupa Hrvatske - očekivano. Splitski Jadran nije uspio dugo zadržati branitelja naslova - očekivano. Tko će biti drugi finalist - to je pitanje. Od 19 sati igraju zagrebačka Mladost i riječko Primorje EB. Tko god bude, zna se tko je i u finalu, koje se igra u nedjelju, 18. prosinca s početkom u 19 sati, izraziti favorit - Jug CO.

Jadranaši su uspjeli zaustaviti prva dva napada Juga. Prvo su se obranili s igračem više, a u drugom oduzeli loptu, međutim, u nastojanju da nakon toga iznenade Jugaše, brzo dođu u priliku za pogodak i vodstvo, izgubili su loptu. Tu pogrešku kaznio je Loren Fatović. Oduzeo loptu Jerku Mariniću Kragiću te sam krenuo prema Ivanu Strujiću, koji nije mogao baš ništa. Kako Jadran nije opet ništa napravio u napadu, Duje Pejković je skrivio peterac na Luki Lončaru, a iz najstrože kazne Felipe Perrone je poduplao prednost. Srđan Antonijević je uspio 3 minute i 3 sekunde prije kraja prve četvrtine postići prvi pogodak za Jadran, i to kad je Jug imao dva igrača manje. Imao je Jadran napad za 2:2, a kad nije uspio, Maro Joković pogađa nakon što je prvo Strunjić upisao svoju petu obranu. U zadnjem napadu u prvoj četvrtini Jugaši su izborili igrača više, a u pet sekundi, koliko je ostalo do kraja, Xavi Garcia je pogodio za 4:1.

Na prvi pogodak u drugoj četvrtini čekali smo gotovo tri minute, a tada je pogodio Maro Joković s igračem više. Nikola Pavličević je realizirao novog igrača više za Jug CO (6:1). Jadran je svoj drugi pogodak postigao 2 minute i 31 sekunde prije kraja druge četvrtine. Jerko Marinić Kragić je očistio paučinu u gornjem lijevom kutu opet odličnog Marka Bijača. Do promjene strana nova dva pogotka Juga te je trener Vjeko Kobešćak vrlo rano mogao početi odmarati udarne igrače…

POLUFINALE Jug CO – Jadran Split 17:9
SLAVONSKI BROD
Plivalište Vijuš. Gledatelja 250. Suci. Ante Bura i Miroslav Vlašić. Delegat: Albert Brala.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (10 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (4), Joković (4), Garcia (2), Merčep, Ivanković (1), Pavličević (1), Perrone (3), Benić, Obradović (1), Popadić (2 obrane), Vrlić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
JADRAN SPLIT: Strujić (8 obrana), Tonković, Marinić Kragić (1), Buzdovačić (1), Antonijević (1), Pejković, Popović (3), Divković, Visković, Bušelić, Santini (1), Gluhaić (2), Bratim (3 obrane), Štrkalj. Trener: Mile Smodlaka.
Igrač više: Jug CO 12/8 Jadran (ST) 10/4
Peterci: Jug CO 1/1, Jadran (ST) -
Četvrtine: 4:1, 4:1, 6:3, 3:4.

20. travanj 2024 04:07