StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO (Ž)

POČINJE Prvo najmlađe, a potom...

29. listopada 2016. - 01:52

Kreće nova sezona za Ženski vaterpolski klub Jug. Ne nastupa prvo prva ekipa, već će prvo u bazen kadetska, djevojčice rođene 2004. godine i mlađe. Njih u subotu, 29. listopada u Splitu čeka državno prvenstvo. Prvo će igrati protiv splitske Suzuki Bure, domaćina turnira (10.45 sati), a nakon toga sa zagrebačkom Mladosti (13 sati).

U Splitu će boje Juga pod vodstvom trenera Siniše Zonića (na slici) i pomoćne trenerice Martine Nadilo braniti Ilijana Brkić, Sofia Matković, Nika Alamat, Iris Filippi, Elvira Plečaš, Kristina Hanzijer, Paula Batinović, Zrinka Fabris, Zrinka Stipanović i Marijana Brkić.

- Nakon kadetskog prvenstva slijedi juniorsko prvenstvo Hrvatske. Organizaciju tog prvenstva dobio je Ženski vaterpolski klub Jug. Igra će se u Gružu od 18. do 20. studenoga. Nakon dvije godine nastupamo s juniorkama. Sedam dana poslije kreće i prva ekipa. U Zagrebu se od 25. do 27. studenoga igra kvalifikacijski turnir Kupa Hrvatske za seniorke. Nastupa svih pet prvoligaša, dakle, osim nas tu će biti domaćin, zagrebačka Mladost, zatim riječko Primorje, šibenska Viktorija te braniteljice naslova, splitska Suzuki Bura. Sustav natjecanja je isti. Svatko sa svakim. Četiri najbolje ekipe plasirat će se na završni turnir Kupa Hrvatske, koji se održava u Slavonskom Brodu, koji je domaćin i Final foura Kupa Hrvatske za seniore. Polufinalne utakmice Kupa Hrvatske se igraju 16. prosinca, a finale 17. prosinca. Što se tiče seniorskog prvenstva, Prve hrvatske lige, ono počinje nakon Nove godine, i to 14. siječnja 2017. godine - rekao je Damir Krajišnik, tajnik Ženskog vaterpolskog kluba Jug te dodao kako se znaju termini Prve hrvatske lige, ali još ne i raspored prvenstva.

- Što se tiče prve ekipe ona je uglavnom ostala ista. I dalje imamo odličnu suradnju s KPK. Protekle godine su dvije igračice s Korčule igrale za prvu ekipu, a ove godine će ih biti i više. Nakon sedam brončanih medalja u prvenstvu i tri uzastopna nastupa na Final fouru Kupa Hrvatske, prošle godine s pomlađenom ekipom nismo uspjeli ponoviti te rezultate - dodao je Krajišnik.

24. travanj 2024 22:00