StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/ REGIONALNA LIGA

BILO JE ZANIMLJIVO Dobitnik nezadovoljan, gubitnik zadovoljan

22. listopada 2016. - 11:22

Dočekali smo da Jug CO nakon pobjede u Gružu protiv Primorja nije zadovoljan, a da momčad s Kantride nakon poraza ne skida osmijeh s lica. Dobro, nije baš tako, nije joj drago što je bila na pragu iznenađenja, a što se na kraju dogodilo ono što je svatko očekivao, da je slavio vlasnik čak četiri trofeja, koji je sezonu dočekao na broju. Primorje je pak oslabljeno. Rijetki su ostali u Rijeci zbog čega je na papiru velika razlika. Na svim pozicijama Gruž je jači, ima igrače za 'ubit vola'. S druge strane Cosmin Radu je jedini koji bi imao mjesto u momčadi Jug CO.

Ali, kad ne uđeš u utakmicu kako treba, a s druge strane gosti, vjerojatno, u strahu od potopa odigraju bez respekta, kao da im je 'zadnja u životu', onda ispadne, kako je ispalo. Radu sjajan, Ivan Buljubašić također u obrani… Jugov trener Vjekoslav Kobeščak nakon utakmice nezadovoljan. Nije tražio opravdanja. Na spomen kako njegova momčad trenira od jutra do mraka, što je dan prije utakmice bila u teretani, odmahnuo je rukom.

Na poluvremenu Primorje je vodilo s 5:4, pljesak je zaslužio u nekoliko navrata Duje Jelovina, vratar gostiju. Unatoč tome, Igor Pezelj, trener Primorja je u nastavku na vrata poslao Frana Čubranića.

- To je naš dogovor, jedan brani prve dvije, a drugi zadnje dvije četvrtine. Obojica su bila vrlo dobra. Pazite, bolji je pobijedio, a nama je ovo potvrda kako dobro radimo i kako smo na pravom putu – naglasio je Pezelj. 

Na kraju treće četvrtine Jug CO je zahvaljujući svom vrataru imao pogodak viška. Naime, Marko Bijač je sedam sekundi prije kraja treće četvrtine obranio peterac Anti Vukičeviću, kojeg je (opet) izborio Cosmin Radu te sačuvao prednost. U četvrtoj četvrtini probudio se kod Juga u napadu Paulo Obradović. Silovito je tukao, Čubranić je bio na lopti, ali je nije uspio zadržati (8:6). Na drugoj strani opet, a tko drugi nego Cosmin Radu. Prevario je Paula Obradovića, potom i Marka Bijača za priključak Primorja (8:7 za Jug CO uoči zadnjih sedam minuta). Očito je pogreška u obrani razljutila Obradovića, koji je opet u napadu bio silovit i neumoljiv (9:7). Jug je imao napad za plus tri, i to dva. Između toga je Nathan Power prevario Marka Bijača, ali je lopta odsjela na vratnici. Ono što nije uspio Australac, jest Ante Vukičević s krila (9:8 za Jug CO pet minuta prije kraja). Imali su gosti napad za izjednačenje, a kad nisu uspjeli, (opet) Paulo Obradović je 2:34 do kraja opet prevario Čubranića (10:8). Pljesak potom za Ivana Buljubašića (10:9, 2:06 do kraja), pa pljesak za Felipe Perronea (11:9, 1:47 do kraja).

Bilo je, ako ništa, zanimljivo jer će teško tko ove sezone u Regionalnoj ligi (Kupu Hrvatske i prvenstvu Hrvatske) uspjeti ostati neporažen protiv Juga.

2. KOLO Jug CO – Primorje EB 11:9
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 500. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Joško Prančić (Split), delegat: Milivoj Bebić (Split):
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (9 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Joković (1), Garcia (1), Marković, Ivanković, Pavličević, Perrone (1), Benić (1), Obradović (3), Popadić, J. Vrlić (2). Trener: Vjeko Kobešćak.
PRIMORJE ERSTE BANKA: Jelovina (7 obrana), Radu (2), Petrić, Power (1), Peroš (1), Radulović, Tkač (1), Rakovac, Mudražija, M. Vrlić, Vukičević (3), Paparić, Čubranić (2 obrane), Buljubašić (1). Trener: Igor Pezelj.
Igrač više: Jug CO 5/3, Primorje EB 6/1
Peterci: Jug CO -, Primorje EB 2/1
Četvrtine: 4:2, 0:3, 3:1, 4:3.

16. travanj 2024 16:52