StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/TRIGLAV REGIONALNA LIGA

ČAK 17 POGODAKA U NIZU Jugaši se naljutili nakon vodstva Budve!

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
19. listopada 2016. - 23:17

Očekivano, Jug CO je na nadigrao Budvu u Gružu u utakmici 1. kola Regionalne lige, ujedno prvoj službenoj utakmici u sezoni 2016./17. u kojoj brani čak četiri naslova (Kup Hrvatske, Regionalna liga, prvenstvo Hrvatske i Euroliga). Momčad Vjeka Kobeščaka je bila bolja od crnogorskog sastava s 23:4.

PRVIH SEDAM
Toni Popadić
na vratima, Josip Vrlić na centru, Marko Macan na beku, Maro Joković i Xavi Garcia desno te Pavo Marković i Felipe Perrone lijevo – to je Jugovih sedam na početku nove sezone, a kad je Budva postigla prvi pogodak, izjednačila na 1:1, ostao je samo Popadić na vratima, a na centru je bio Luka Lončar, na beku Hrvoje Benić te na vanjskim pozicijama Marko Ivanković, Paulo Obradović, Nikola Pavličević i Loren Fatović. Budva je povela s 2:1, imala napad i za više. Zatražili su gosti minutu odmora, a Jugov trener Vjekoslav Kobešćak je to iskoristio te vratio početnu sedmorku, koja se prvo obranila, a zatim izjednačila na 2:2 (Joković). Nakon što se još jednom zaustavila napad Budve, u napadu je bila uspješna (Pavo Marković je na asistenciju Xavi Garcie potpisao 3:2). Potom je opet mijenjao Kobešćak. Ovaj put nije bilo hokejaških izmjena. Za 4:2 je pogodio Luka Lončar što je bio rezultat prve četvrtine.

Početkom druge četvrtine Loren Fatović je strijelac za 5:2, Felipe Perrone sredinom četvrtine za 6:2, pred kraj četvrtine Pavo Marković je ukrao loptu Budvi te je Xavi Garcia jedan na jedan bio uspješniji od Miloša Krivokapića, vratara Budve (7:2).

U trećoj četvrtini 9:0 za Jug CO: Xavi Garcia je pogodio za 8:2, Hrvoje Benič za 9:2, Pavo Marković za 10:2, Paulo Obradović za 11:2, Josip Vrlić za 12:2 i 13:2, Maro Joković za 14:2, Loren Fatovć za 15:2 i 16:2.

Jugov niz nastavio se i u posljednjoj četvrtini. Narastao je čak na 17:0 (Felipe Perrone za 17:2, Luka Lončar za 18:2). Branko Franeta je 5 minuta i 31 sekundu prije kraja utakmice prekinuo niz domaćina, ali i post Budve od 23 minute i 10 sekundi igre (drugi pogodak postigao je Blažo Mitrović četiri minute i 41 sekundu prije kraja prve četvrtine. Budva je bila povela s 2:1)....

PRVI POGODAK ZA JUG CO U NOVOJ SEZONI
Tko je zaključio prošlu Jugovu sezonu pogotkom, taj je otvorio novu. Felipe Perrone je u Budimpešti u finalu Lige prvaka pogodio 11 sekundi prije kraja utakmice za konačnih 6:4 protiv Olympiacosa, pobjedu za prste polizat, a sad je u prvoj utakmici nove sezone zakucao s igračem više nakon minutu i 33 sekunde igre za 1:0 protiv Budve u Gružu u susretu 1. kola Regionalne lige.

BUDVA NAKON GODINU I POL DANA U GRUŽU
Vratila se Budva nakon sezone Druge lige u elitno društvo, ali daleko je od elite, onih najboljih, tamo gdje je bila unatrag nekoliko sezona. Tada je ne samo u Regionalnoj ligi, već i u Euroligi, znala parirati najboljima, a danas je miljama daleko od vrha na kojem je dubrovačka momčad.

NOVA UTAKMICA VEĆ U PETAK
Jugaši će ponovno u akciju u petak, 21. listopada. U Gruž stiže riječko Primorje EB. Utakmica 2. kola Regionalne lige, ogled dva kluba koja su prošle sezone bili suparnici u finalu Kupa Hrvatske, Regionalne lige i prvenstvu Hrvatske, počinje u 20.15 sati uz izravan televizijski prijenos na Arenasport televiziji. Riječki sastav je dosta oslabljen u novoj sezoni. Većina igrača je napustila Kantridu ovog ljeta…
 
REGIONALNA LIGA, 1. KOLO Jug CO – Budva 23:4
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 200. Suci: Leo Kuzmanić (Split) i Nikola Gašpardi (Korčula). Delegat: Milan Garbin (Korčula).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan (1), Fatović (3), Lončar (2), Joković (2), Garcia (2), Marković (2), Ivanković, Pavličević (1), Perrone (3), Benić (1), Obradović (4), Popadić (12 obrana), Vrlić (2). Trener: Vjekoslav Kobešćak.
BUDVA: Krivokapić (6 obrana), Manojlović, Tomanović, B. Franeta (1), B. Mitrović (3), Četković, Vujašević, Đurđić, Kovačević, Rašković, M. Mitrović, Dragović, M. Franeta. Trener: Drago Pejaković.
Igrač više: Jug CO 5/1, Budva 1/1
Peterci: Jug CO -, Budva -
Četvrtine: 4:2, 3:0, 9:0, 7:2.

 

20. travanj 2024 07:19