StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUG CO - OLYMPIACOS Sve isto, samo što je sad po 10 pogodaka više sa svake strane

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
9. listopada 2016. - 01:05

Jug Croatia osiguranje – Olympiakos 16:14 (6:5, 3:3, 4:2, 3:4)! Festival golova je viđen u utakmici 2. kola Turnira prvaka u Monte Carlu, ogledu u kojem je europski prvak dobio europskog doprvaka. Dakle, ništa novo. Pobjednik je isti onaj koji je dobio i finale završnog turnira Eurolige, koje je odigrano prije nešto više od četiri mjeseca u Budimpešti. Zanimljivo, tada je bilo po deset pogodaka manje sa svake strane (6:4).

- Prvi dio utakmice je bio izjednačen. U trećoj smo mi otišli i do tri pogotka prednosti. Previše pogodaka. Dosta je bilo labavo u obrani. Međutim, ipak je ovo pripremni turnir, sezona još nije počela, zatim umor je evidentan, a osjetio se kod nas izostanak Mara Jokovića. Međutim, nisam nezadovoljan. Lijepo je pobijediti Olympiakos, a isto tako treba reći kako je previše kad i u trening utakmici primiš 14 pogodaka. Dakle, samo sam realan. Pred nama je još puno posla. Mogu samo istaknuti kako su nam odlično došle pripreme s PRO Reccom u Italiji te sad nastup na turnir u Monte carlu – rekao je Vjekoslav Kobešćak, Jugov trener.

Paulo Obradović je s 5 pogotka bio prvi strijelac Jug CO protiv Olympiakosa, Felipe Perrone je postigao 3 pogotka, Josip Vrlić 2, a po jednom su mrežu grčkog prvaka tresli Loren Fatović, Luka Lončar, Xavi Garcia, Pavo Marković, Marko Ivanković i Hrvoje Benić. Još su igrali Marko Bijač, Marko Macan, Toni Popadić i Jacob Merčep (ovaj put u sastavu nije bilo Nikole Pavličevića).

PRO Recco je poslijepodne dobio Spandau 04 s 12:11 (prijepodne je bio bolji od Olympiacosa 12:6) te ima kao i Jug CO dvije pobjede (u 1. kolu Jug CO - Spandau 04 11:9). Tako će ogled između hrvatskog i talijanskog prvaka, ujedno dva posljednja prvaka Europe, aktualnog (Jug CO) i prvaka iz 2015. (PRO Recco) odlučit o pobjedniku turnira u Monte Carlu, dok Olympiakos i Spandau 04, koji su bez boda uoči posljednjeg, 3. kola, igraju za treće mjesto.

20. travanj 2024 15:13